X

Coreea de Nord: Washingtonul, gata să reia “imediat” negocierile în vederea unei “denuclearizări rapide”

Washingtonul a salutat miercuri “angajamentele importante” luate de Coreea de Nord la summitul intercoreean de la Phenian şi s-a arătat gata să reia “imediat” negocierile în vederea unei “denuclearizări rapide” care ar urma să se finalizeze “până în ianuarie 2021”, transmite AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, afirmă că l-a invitat în această dimineaţă pe omologul său nord-coreean Ri Yong Ho la o întrevedere, săptămâna viitoare la New York, în marja Adunării Generale anuale a ONU.

Citește și : Un ‘adjunct’ al şefului grupării Stat Islamic a fost condamnat la moarte prin spânzurare în Irak

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat miercuri ”progresele extraordinare” privind Coreea de Nord, la o zi după un summit intercoreean ce a avut loc la Phenian.

”Înregistrăm progrese extraordinare privind Coreea de Nord”, a declarat preşedintele american de la Casa Albă, înainte de a se pleca înspre statele din sud-est afectate de uraganul Florence.

”Amintiţi-vă că, înainte să devin preşedinte, mulţi credeau că un război cu Coreea de Nord este inevitabil”, a adăugat el.

Citește și : Donald Tusk vrea organizarea unui summit special pe tema Brexit în luna noiembrie

Tags: Mike PompeoONUPhenianRi Yong-Howashington
Categorii: Știrile zilei