X

Coreea de Sud a identificat proiectilul lansat de Phenian: O rachetă balistică trasă de pe un submarin

Autoritățile militare de la Seul sunt de părere că forțele nord-coreene au lansat miercuri o rachetă balistică de la bordul unui submarin, informează postul BBC News, care notează că testul a fost efectuat la doar câteva ore după ce Phenianul a anunțat reluarea tratativelor cu Washingtonul.

Oficialii sud-coreeni au comunicat că o rachetă a fost lansată din apropierea portului Wonsan și a parcurs o distanță de 450 de kilometri înainte de prăbușirea în Marea de Est (Marea Japoniei, n.red), relatează mediafax.

Citeşte şi: Deputaţii italieni votează pentru reducerea numărului de parlamentari

Consiliul Național de Securitate de la Seul și-a exprimat îngrijorarea în privința acestui test, oficialii adăugând că “înclină asupra posibilității” ca proiectilul să fi fost o rachetă balistică lansată de la bordul unui submarin, relatează agenția Yonhap.

În cazul în care se confirmă această ipoteză, această acțiune ar reprezenta o escaladare semnificativă față de testele efectuate în ultimele luni.

Citeşte şi: Boris Johnson face ULTIMA ofertă Uniunii Europene

Testul a fost efectuat la doar câteva ore după ce Coreea de Nord a anunțat reluarea discuțiilor cu SUA. Oficiali din cele două țări sunt așteptate să se întâlnească pe date de 5 octombrie, în cadrul unei ședințe de lucru, în vederea obținerii unui consens privind denuclearizarea Coreei de Nord.

Tags: Consiliul Naţional de SecuritateCoreea de NordCoreea de SudMarea JaponieiPhenianrachetaseulsubmarinWonsan
Categorii: Știrile zilei