Coreea de Sud a repatriat rămăşiţele a 88 de soldaţi chinezi ucişi în timpul Războiului din Coreea

Publicat:

Coreea de Sud a repatriat vineri rămăşiţele a 88 de soldaţi chinezi ucişi în timpul Războiului din Coreea, prima operaţiune de acest fel după instalarea la putere a noului preşedinte sud-coreean Yoon Suk-yeol, informează AFP, potrivit agerpres.

În cadrul unei ceremonii pe aeroportul Incheon, lângă Seul, gărzi de onoare sud-coreene au purtat sicriile până la un avion al forţelor aeriene chineze, potrivit unor imagini difuzate în direct de televiziuni.


Citeşte şi: Armata ucraineană a descoperit o groapă comună la Izium – FOTO – Black News

Rămăşiţele pământeşti au ajuns câteva ore mai târziu în oraşul Shenyang, în nord-estul Chinei, unde le-au fost aduse onoruri militare în prezenţa unor foşti combatanţi din timpul Războiului din Coreea (1950-1953).

Aceasta este a noua operaţiune de repatriere după semnarea în 2014 a unui acord în acest sens între China şi Coreea de Sud, ţări inamice în timpul Războiului Rece. De atunci, rămăşiţele pământeşti a 913 soldaţi chinezi au fost predate Chinei.

Repatrierile de vineri sunt primele de după instalarea la putere, în luna mai, a noului preşedinte sud-coreean de dreapta Yoon Suk-yeol, care caută să menţină relaţii amicale cu Beijingul, întărind în acelaşi timp alianţa militară între Seul şi Washington.

Aceste repatrieri au avut loc de asemenea în anul celei de-a 30-a aniversări de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Beijing şi Seul.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen vrea să-l vadă pe Putin JUDECAT pentru crime de război – Black News

China comunistă a intervenit alături de Coreea de Nord în timpul Războiului din Coreea. În jur de trei milioane de soldaţi chinezi au participat la conflict, salvând Phenianul de înfrângere şi respingând forţele ONU conduse de SUA la sud de Paralela 38. Războiul s-a încheiat cu un impas şi un armistiţiu ce subzistă şi în ziua de azi.

Occidentul estimează că circa 400.000 de chinezi au murit în timpul acelui război, în timp ce China estimează la 180.000 numărul militarilor săi ucişi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 21 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 21 iulie în Istorie 21 iulie este a 202-a zi a calendarului gregorian și a 203-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 21 iulie 2024

Horoscop 21 iulie 2024 Nativii din zodia Berbec au o zi favorabilă, în timp ce Taurii sunt surprinşi plăcut de vizita unor prieteni, potrivit...

10 ponturi pentru a scăpa de mâncat noaptea: te protejează de consumul excesiv de calorii, obezitate și boli cardiovasculare

10 ponturi pentru a scăpa de mâncat noaptea: te protejează de consumul excesiv de calorii, obezitate și boli cardiovasculare Nutriționiștii susțin că veți reuși să...

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice Marea Mediterană este mare supă toxică. Un raport din iulie 2024 al World Wide Fund...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.