Coreea de Sud achiziţionează avioane de luptă F-35 şi interceptoare SM-6

Publicat:

Coreea de Sud a dat luni undă verde unor importante proiecte în domeniul apărării ce privesc noi achiziţii de avioane de luptă F-35 şi interceptoare SM-6, pentru a întări forţa de descurajare în faţa ameninţării militare crescânde nord-coreene, informează Yonhap, potrivit agerpres.

Comisia de promovare a proiectelor militare a aprobat un plan de 3,75 mii de miliarde de woni (2,85 miliarde de dolari) privind cumpărarea de avioane americane nedetectabile de radar până în 2028, a indicat Administraţia pentru achiziţii militare, fără a preciza numărul acestora.


Citeşte şi: Papa Francisc: ‘Celibatul? Nu sunt încă pregătit să îl revizuiesc’ – Black News

Potrivit Yonhap, este de aşteptat ca Seulul, care deţine în prezent 40 de aparate F-35 produse de Lockheed Martin, să cumpere alte circa 20, în cadrul noului plan.

Avioanele vor consolida sistemul “Kill Chain” de lovituri preventive al Coreei de Sud menit să descurajeze un atac nord-coreean.

Comisia a aprobat de asemenea prima etapă a unui plan pentru achiziţia de interceptoare SM-6 (Standard Missile-6). Acesta, cuprinzând două etape şi estimat la 770 miliarde de woni, se va derula din acest an până în 2031 şi este menit să îmbunătăţească apărarea în faţa ameninţărilor cu aeronave şi rachete.

Forţele navale sud-coreene vor opera interceptoarele de pe distrugătoarele Aegis KDX-III de 8200 de tone pe care intenţionează să le desfăşoare în anii următori.

Citeşte şi: Un mort şi 39 de răniţi într-un carambol uriaş în Ungaria din cauza unei furtuni de praf – Black News

A primit totodată undă verde un proiect de 1,55 mii de miliarde de woni (880 milioane dolari) pentru dezvoltarea unei arme tactice ghidate sol-sol, până în 2032, pentru creşterea preciziei loviturilor.

Un alt proiect avizat, în valoare de 690 de miliarde de woni (530 milioane dolari), urmăreşte cercetarea şi producţia pe plan local a unei rachete navă-aer ce urmează a fi desfăşurată pe distrugătoarele KDDX de “următoarea generaţie” ale forţelor navale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

Stoianoglo, omul cu care socialiștii vor s-o bată pe Maia Sandu la prezidențiale: ‘Moscova vrea să joace cartea omului politic mai de centru’

Stoianoglo, omul cu care socialiștii vor s-o bată pe Maia Sandu la prezidențiale: 'Moscova vrea să joace cartea omului politic mai de centru' Fostul procuror...

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Guvernul îmbunătățește eficiența procesului de evaluare a bunurilor imobile

Guvernul îmbunătățește eficiența procesului de evaluare a bunurilor imobile Guvernul îmbunătățește transparența și eficiența procesului de evaluare a bunurilor imobile. Un proiect, care are drept scop...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.