Coreea de Sud anunţă 74 de noi infecții de coronavirus

Publicat:

Coreea de Sud a raportat, luni, 74 de noi infecții de coronavirus, mai puțin decât în ziua precedentă, au declarat oficialii din domeniul sănătății, iar numărul de cazuri a ajuns la 8.236, cu 75 de decese, transmite mediafax.

Noile infecții au venit pe fondul scăderii numărului de noi cazuri, ultimele cifre situându-se cu mult sub vârful de 909 înregistrat în 29 februarie și o scădere ușoară de la 76 duminică.


Citeşte şi: Donald Trump ‘a intrat în gura lupilor’ democraţi

De asemenea, alți 303 pacienți au fost externați după o recuperare completă, au informat centrele coreene pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC), în timp ce 1.137 pacienți s-au vindecat.

„Timp de trei zile consecutive, am văzut mai multe persoane vindecate decât nou confirmate, dar nu trebuie să uităm lecțiile pe care le-am învățat”, a declarat ministrul adjunct sănătății, Kim Gang-lip.

Oficialii au avertizat că „focarele sporadice” au continuat să apară în zonele cele mai afectate, cum ar fi sud-estul orașului Daegu.

Ce se află în spatele ratei de mortalitate scăzute din Coreea de Sud?

Factorii cheie includ un serviciu național de sănătate robust; experiența anterioară a focarelor de virus și pregătirile aferente; executarea agresivă a protocoalelor de testare, izolare și tratament, susținute pe deplin de lege – și două incidențe ale norocului.

Coreea de Sud a reacționat la criză în forță, desfășurând o serie de eforturi legale, medicale, tehnologice și de comunicare publică.

Citeşte şi: PRIMUL vaccin anti-coronavirus este TESTAT la Seattle

Țara a putut acționa atât de eficient datorită unui noroc rar întânlit. Având experiență anterioară cu SARS și MERS, iar KCDC – dintr-o coincidență – a efectuat un exercițiu de simulare în masă pe un focar de coronavirus în decembrie 2019.
Drept urmare, oficialii au fost pe deplin pregătiți când noul coronavirus a lovit națiunea în luna următoare. Testarea a început pe 11 ianuarie, a spus Kwon; prima infecție a fost confirmată pe 19 ianuarie.

Servicii de consultanță telefonică, centre de testare și camere termice care au fost instalate în clădiri și locuri publice pentru a detecta febra, au apărut rapid online. Coreea de Sud a efectuat până în prezent aproximativ 190.000 de teste, potrivit directorului general adjunct al KCDC, Kwon Jun-wook, și are capacitatea de a efectua 20.000 pe zi. Timpii de răspuns sunt de șase până la 24 de ore.

Centrele dedicate și spitalele centralizează echipamentele și personalul specializat, lăsând virusul în afara spitalelor obișnuite. Un sistem de triaj care permite ca doar cei cu simptome severe să aibă acces la oxigenarea mecanică, în saloane cu presiune joasă. Carantina la domiciliu cu acces la consultanță medicală este, de asemenea, foarte folosită.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.