Coreea de Sud atinge un nou record de infectări cu COVID-19

Publicat:

Coreea de Sud a înregistrat miercuri peste 600.000 de cazuri noi de coronavirus, o cifră record, autorităţile estimând că ţara se află acum aproape de vârful valului pandemic alimentat de varianta Omicron, informează AFP, potrivit agerpres.

Cu toate acestea, numărul cazurilor grave şi al deceselor rămâne scăzut în această ţară cu circa 52 de milioane de locuitori, unde majoritatea adulţilor sunt complet vaccinaţi şi au primit a treia doză, conform datelor oficiale.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Japonia (VIDEO)! Patru oameni au murit şi peste 100 de răniţi! – Black News

Potrivit OMS, Coreea de Sud se află în prezent pe primul loc în clasamentul mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi înregistrate în ultimele şapte zile, cu 2.417.174 de persoane testate pozitiv, urmată de Vietnam, cu 1.776.045 de cazuri.

“Ne-am pregătit pentru o creştere a numărului de pacienţi de când varianta Omicron a devenit dominantă”, a declarat joi Lee Sang-won, un oficial de rang înalt din cadrul Agenţiei sud-coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor (KDCA).

Cu toate acestea, chiar şi proiecţiile guvernamentale nu au anticipat o astfel de cifră, a recunoscut el.

Autorităţile sanitare estimează că ţara este pe cale să atingă vârful valului de infecţii cu Omicron, potrivit lui Lee. Odată ce vârful va fi depăşit, Coreea de Sud va putea reveni la o viaţă normală, au declarat autorităţile.

De la începutul pandemiei, în 2020, 11.481 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în Coreea de Sud, potrivit autorităţilor sanitare.

Rata totală de mortalitate în această ţară era joi de 0,14%, faţă de 0,05 – 0,1% pentru gripa sezonieră, conform statisticilor oficiale.

Valul Omicron şi consecinţele sale economice vor fi o provocare pentru noul preşedinte ales al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, care a câştigat alegerile la limită săptămâna trecută.

Citeşte şi: Ruşii blochează navigaţia în nord-vestul Mării Negre – Black News

Luna trecută, Seulul a renunţat la politica sa de “urmărire, depistare şi gestionare a cazurilor pozitive”, deoarece creşterea dramatică a numărului de cazuri cu varianta Omicron ameninţa să copleşească sistemul de sănătate.

Pacienţilor cu simptome uşoare sau moderate li se cere acum să se trateze la domiciliu.

Ţara a continuat să relaxeze regulile de distanţare socială, sub presiunea micilor întreprinzători care susţin că restricţiile impuse în ultimii doi ani pentru a lupta împotriva COVID-19 le-au adus afacerile în pragul falimentului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.