Coreea de Sud desfăşoară exerciţii militare fără aportul SUA

Publicat:

Coreea de Sud va desfăşura două exerciţii militare săptămâna viitoare pe fondul unui dezgheţ în relaţiile cu Coreea de Nord, care a determinat Seulul şi Washingtonul să suspende manevrele lor comune pentru a stimula discuţiile despre problemele nucleare, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Aliaţii au convenit săptămâna trecută să suspende exerciţiile de apărare aeriană Vigilant Ace planificate pentru decembrie, după ce au amânat marile manevre din august Ulchi Freedom Guardian.


Citeşte şi: 14 copii au fost ÎNJUNGHIAŢI într-o grădiniţă din China – VIDEO

Măsura este menită să ofere negocierilor nucleare în curs între Statele Unite şi Coreea de Nord “orice ocazie de a continua”, a declarat Pentagonul.

Pentru a menţine capacitatea de răspuns militar în faţa unei agresiuni, Coreea de Sud a decis să desfăşoare exerciţiile Taeguk şi Hoguk, a declarat Statul Major Interarme (JCS) al Seulului.

Taeguk este un exerciţiu de post de comandă ce urmează a fi condus de luni până vineri şi Hoguk sunt manevre terestre ce încep luni pentru două săptămâni în jurul Râului Han, la est de capitala Seul.

“Exerciţiul din acest an are loc pentru a susţine o poziţie de apărare echilibrată şi a îmbunătăţi efectele practicii, având în vedere suspendarea Ulchi Freedom Guardian”, a declarat JCS într-un comunicat.

Şefii apărării din Coreea de Sud şi Statele Unite se vor întâlni miercuri la Washington pentru reuniunea lor anuală de securitate, unde se aşteaptă în mod oficial suspendarea exerciţiilor de apărare aeriană Vigilant Ace.

Vineri, generali din Coreea de Nord şi Coreea de Sud au avut discuţii în satul de frontieră Panmunjom din cadrul Zonei Demilitarizate (DMZ), cea mai recentă evoluţie a îmbunătăţirii rapide a legăturilor dintre cele două ţări.

Citeşte şi: Isteria pachetelor explozive continuă în SUA. Sediul unui post de radio a fost evacuat

Ambele părţi sunt dispuse să discute despre restabilirea unei comisii militare în conformitate cu pactul lor militar la care s-a ajuns la summitul de luna trecută de la Phenian.

Acordul include oprirea “tuturor acţiunilor ostile” în jurul frontierei lor, inclusiv exerciţiile militare, o zonă de excludere aeriană şi retragerea treptată a posturilor de pază, a armelor şi minelor terestre din interiorul DMZ.

Ca parte a eforturilor de punere în aplicare a acordului, cele două Corei au încheiat retragerea posturilor de pază şi a armelor de foc din interiorul Zonei Comune de Securitate la Panmunjom joi, a anunţat Ministerul Apărării de la Seul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul Cadavrele unui cuplu care a pornit într-o călătorie cu iahtul peste Oceanul...

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic Sunetele blânde produse de un flaut reverberează în spaţiul...

Lungmetraje cu Pamela Anderson, Jennifer Lopez şi Jude Law, în programul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto

Lungmetraje cu Pamela Anderson, Jennifer Lopez şi Jude Law, în programul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto Festivalul Internaţional de Film de la Toronto...

Ministerul Culturii: Directoarea Ansamblului ‘Joc’ a admis abateri disciplinare grave

Ministerul Culturii: Directoarea Ansamblului 'Joc' a admis abateri disciplinare grave Directoarea interimară a Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Aliona Strâmbeanu, suspendată anterior din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.