X

Coreea de Sud nu a furnizat arme letale Ucrainei

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat vineri că Seulul nu a furnizat niciun fel de arme letale Ucrainei, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că o astfel de decizie ar distruge relaţiile bilaterale între ţările lor, informează Reuters, potrivit agerpres.

Şeful statului rus a făcut această declaraţie joi în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, acuzând Occidentul că instigă războiul din Ucraina.

Vezi şi: Bombardamentele ruse nu ne vor frânge, declară Zelenski, care a stat în întuneric lângă epava unei drone – VIDEO – Black News

“Am fost solidari cu comunitatea internaţională privind un ajutor paşnic, umanitar pentru Ucraina şi nu am furnizat niciun fel de arme letale, însă în orice caz aceasta este o chestiune care ţine de suveranitatea noastră”, le-a spus Yoon reporterilor, întrebat despre declaraţia preşedintelui rus.

Un aliat al Statelor Unite, Coreea de Sud a susţinut că nu va oferi Ucrainei ajutor letal şi a încercat să evite o confruntare cu Rusia, atât din motive economice, cât şi din cauza influenţei pe care Moscova o poate exercita asupra Coreii de Nord.

Citeşte şi: Un mort şi patru răniţi într-un atac cu cuţit lângă Milano (VIDEO); fotbalistul Pablo Mari, printre victime – Black News

“Depunem eforturi pentru a menţine relaţii bune, paşnice cu fiecare ţară din lume, inclusiv cu Rusia”, a adăugat Yoon.

Conflictul din Ucraina, care a început în urmă cu opt luni odată cu invazia forţelor ruse, s-a soldat cu mii de morţi, strămutarea câtorva milioane de ucraineni, a zguduit economia globală şi a redeschis diviziunile din perioada Războiului Rece. 

Tags: Coree de SudCoreea de NordmoscovarusiaseulucrainaVladimir PutinYoon Suk-yeol
Categorii: Război in Ucraina