Coreea de Sud relaxează măsurile de distanţare socială timp de două săptămâni, înaintea unei sărbători importante

Publicat:

Coreea de Sud a relaxat sâmbătă politica strictă de distanţare socială pentru următoarele două săptămâni în zona metropolitană a Seulului, dens populată, unde bilanţul zilnic al cazurilor noi de coronavirus se menţine peste o sută, informează Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul a ridicat interdicţia de a cina la restaurant după ora 9 p.m., deşi restaurantele şi cafenelele au în continuarea obligaţia de a limita numărul persoanelor de la masă şi de a înregistra numele şi datele de contact ale clienţilor.


Citește și : Medicul lui Berlusconi: Dacă s-ar fi infectat în timpul crizei sanitare, nu ar fi supravieţuit

În timp ce spaţiile pentru petrecerea timpului liber precum sălile de fitness şi internet cafe-urile au primit de asemenea permisiunea de a se redeschide, în cadrul unei aşa-numite faze a doua a restricţiilor, adunările în spaţii închise sunt limitate la 50 de persoane, iar cele desfăşurate în aer liber, la 100. Evenimentele sportive se desfăşoară fără spectatori.

Potrivit autorităţilor sanitare, relaxarea ar contribui la redeschiderea economiei, înainte de a se reveni din nou la restricţii mai drastice timp de două săptămâni începând cu 28 septembrie, pe perioada sărbătorii Chuseok.

”După o analiză cuprinzătoare a situaţiei recente şi a opiniei experţilor, guvernul intenţionează să ajusteze distanţarea socială la faza a doua în zona Seul timp de două săptămâni”, a precizat prim-ministrul Chung Sye-kyun în cadrul unei reuniuni televizate a oficialilor guvernamentali.

Numărul infectărilor, care a scăzut constant la puţin peste o sută după ce autorităţile au impus măsuri de distanţare socială fără precedent la sfârşitul lui august, a crescut săptămâna trecută după apariţia unor noi focare.

Citește și : 53 de şcoli din Spania, infectate doar după prima săptămână de cursuri

”Numărul zilnic al infectărilor nu scade încă la nivelul zecilor şi nu suntem într-o situaţie în care măsurile să poate fi relaxate semnificativ întrucât traseul de infectare al unei persoane din patru este nedetectabil”, a spus Chung.

Centrul Coreean pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (KCDC) a raportat 121 de noi cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 sâmbătă la miezul nopţii, numărul total al infecţiilor ajungând la 22.176, dintre care 358 de decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse Explozia unei maşini în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.