Coreea de Sud renunţă la obligativitatea purtării măştii sanitare în interior

Publicat:

În Coreea de Sud, purtarea măştii sanitare în interior nu va mai fi obligatorie din 30 ianuarie, cu excepţia mijloacelor de transport şi a spitalelor, au anunţat vineri autorităţile, punând astfel capăt uneia dintre ultimele restricţii legate de COVID-19 încă în vigoare în ţară, relatează AFP, potrivit agerpres.

Purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în majoritatea spaţiilor interioare din 30 ianuarie, adică “după sărbătorile de Anul Nou Lunar”, a declarat Jee Young-mee, oficial al Agenţiei pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KDCA) din Coreea de Sud.


Citeşte şi: Fostul preşedinte kazah fost a OPERAT la inimă – Black News

Măsura purtării măştii sanitare, devenită obligatorie din octombrie 2020, este una dintre ultimele restricţii încă în vigoare în Coreea de Sud, măsurile de distanţare socială fiind eliminate de mult.

Cu toate acestea, persoanele testate pozitiv pentru COVID-19 vor trebui totuşi să se autoizoleze timp de şapte zile.

Scopul este ca purtarea unei măşti sanitare în interior să nu mai fie “obligatorie”, ci “recomandată”, a declarat premierul sud-coreean Han Duck-soo, în cadrul unei şedinţe guvernamentale privind strategia de răspuns la COVID-19.

Această decizie a fost luată având în vedere capacitatea de răspuns considerată solidă a sistemului de sănătate sud-coreean, scăderea numărului de cazuri grave şi a deceselor din cauza coronavirusului, precum şi tendinţa în scădere a noilor infecţii, a mai spus Han Duck-soo.

“S-a considerat, de asemenea, că factorii de risc externi pot fi suficient gestionaţi”, a adăugat el, făcând aparent referire la răspunsul recent al Seulului la creşterea cazurilor de COVID-19 din China.

Ca răspuns la restricţiile sanitare impuse de Coreea de Sud călătorilor chinezi, Beijingul a anunţat săptămâna trecută eliminarea scutirii de viză pentru cetăţenii sud-coreeni.

Citeşte şi: Arabia Saudită şi Rusia au fost principalii furnizori de ţiţei al Chinei, în 2022 – Black News

Aproape 30 de milioane de sud-coreeni au fost diagnosticaţi cu COVID-19 şi peste 33.000 de decese au fost raportate în legătură cu noul coronavirus, potrivit datelor oficiale.

Strategia Coreei de Sud, o ţară care a testat masiv populaţia pentru COVID-19 fără a impune vreodată măsura izolării obligatorii, a fost salutată la începutul crizei sanitare şi instituită rapid ca model de luptă împotriva coronavirusului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.