Coreea de Sud va oferi R. Moldova un grant de 720 de mii de euro

Publicat:

Coreea de Sud va oferi R. Moldova un grant de 720 de mii de euro

Serviciul medical de urgență din R. Moldova va beneficia de echipamente laporascopice (instrumente optice pentru investigarea organelor abdominale – n.r.) procurate dintr-un grant oferit de Republica Coreea.

Un acord care prevede o donație de 720 de mii de dolari din partea Coreei de Sud a fost semnat astăzi de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco, și Ambasadorul Republicii Coreea în R. Moldova, cu sediul la Kiev.


Vezi şi: VIDEO – Cutremure în regiunea Napoli, fără pagube majore – Stiripesurse.md

Anunțul a fost făcut de cei doi oficiali la Spitalul raional Orhei, acolo unde a fost inaugurată centrala fotovoltaică instalată cu suportul financiar al Republicii Coreea.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că energia produsă de panourile fotovoltaice achiziționate și instalate cu bani coreeni va acoperi circa 20 – 24% din consumul anual al acestei instituții medicale, ceea ce înseamnă economii de circa 300 000 de lei anual. Potrivit ministrei, Spitalul raional Orhei a beneficiat în ultimii doi ani de investiții totale în sumă de 17 milioane de lei.

Coreea de Sud va oferi R. Moldova un grant de 720 de mii de euro

Directorul Spitalului raional Orhei, Andrei Vîrlan, a mulțumit pentru această investiție, afirmând că banii economisiți la consumul de energie vor fi investiți pentru a îmbunătăți condițiile din instituție.

Potrivit Ambasadorului Republicii Coreea în R. Moldova, Seul a oferit, în 2023, un grant de 500 000 de dolari pentru instalarea centralelor fotovoltaice în cinci spitale raionale din R. Moldova – cele de la Orhei, Căușeni, Edineț, Ungheni și Soroca. În anul 2022, Republica Coreea a mai donat sistemului medical din R. Moldova încă 200 000 de dolari.

De asemenea, Republica Coreea va sprijini alți parteneri, precum UNICEF, pentru a aduna 7 milioane de dolari destinați asistenței oferite refugiaților din Ucraina de către instituțiile din R. Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună Kremlinul a descris luni drept un motiv de îngrijorare informaţia transmisă de...

Crește prețul gazului achiziționat de la SA „Energocom”

Crește prețul gazului achiziționat de la SA „Energocom” În luna iulie, crește prețul gazului achiziționat de la SA „Energocom”, anunță președintele Consiliului de Administrație al...

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni destructurarea unui...

Avertizare de călătorie în Turcia și Grecia

Avertizare de călătorie în Turcia și Grecia Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.