Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte până în 2045

Publicat:

Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte până în 2045

Coreea de Sud plănuieşte să ajungă pe Marte până în 2045 şi să investească până atunci 100 de trilioane de woni (72,6 miliarde de dolari) în explorarea spaţială, a spus joi preşedintele Yoon Suk Yeol cu prilejul lansării primei agenţii spaţiale din această ţară, informează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Administraţia Aerospaţială din Coreea (KASA) va dirija ”economia spaţială” a ţării, în cadrul căreia sute de afaceri şi companii vor lucra pentru a propulsa Coreea de Sud printre primele cinci puteri spaţiale ale lumii, a spus Yoon.


Vezi şi: VIDEO – Directoarea unei grădiniţe a fost arestată pentru corupţie – Stiripesurse.md

”KASA va inaugura o nouă eră spaţială formând experţi şi, în acelaşi timp, sprijinind ecosistemul industriei aerospaţiale prin susţinerea unei cercetări şi dezvoltări provocatoare şi inovatoare”, a spus Yoon. Primul modul lunar al ţării est planificat pentru 2032.

Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte până în 2045

Coreea de Sud a devenit cea de-a şaptea ţară care deţine un lansator spaţial autohton, precum şi tehnologie pentru dezvoltarea sateliţilor odată cu lansarea rachetei Nuri, în luna mai anul trecut, care a plasat un satelit comercial pe orbită.

Agenţia are drept obiectiv eficientizarea funcţiilor politice şi de dezvoltare repartizate între diferite ministere din guvern şi de a aduce sub administraţia sa institutul de cercetare aerospaţială, care a dezvoltat racheta Nuri, precum şi vehiculele spaţiale anterioare.

Coreea de Sud plănuieşte cel puţin alte trei lansări spaţiale până în 2027 şi are planuri de lansare a unor sateliţi militari.

Anunţul lui Yoon scoate în evidenţă eforturile susţinute pe care statele asiatice le investesc în programe spaţiale din raţiuni practice, cum ar fi perfecţionarea tehnologiei rachetelor, dar şi pentru consolidarea mândriei naţionale.

Coreea de Sud vrea să ajungă pe Marte până în 2045

Luni, Coreea de Nord a lansat o rachetă, dar a eşuat să plaseze pe orbită un al doilea satelit militar spion, din cauza defectării motorului. Un expert a etichetat încercarea drept ”un pas uriaş” în cursa pentru spaţiu a acestei ţări vizate de numeroase sancţiuni internaţionale.

Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite au condamnat lansarea Coreii de Nord întrucât violează rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU care îi interzice dezvoltarea de tehnologie pentru rachete balistice.

Programul spaţial al Chinei a dezvoltat rachete grele precum Long March 5, staţia spaţială Tiangong, misiuni lunare fără echipaj uman şi roverul Zhurong, care a ajuns pe Marte în 2021.

În ianuarie, Japonia a devenit cea de-a cincea ţară care a plasat un modul pe Lună. Anul trecut, India a devenit cea de-a patra naţiune care a aselenizat, după ce Rusia a ratat o încercate în aceeaşi lună.

Japonia plănuieşte de asemenea să trimită un rover pe Marte. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recensământ 2024: 2,4 mil de persoane și 1,64 mil de locuințe, recenzate până la 30 iunie

Recensământ 2024: 2,4 mil de persoane și 1,64 mil de locuințe, recenzate până la 30 iunie Până la finele zilei de 30 iunie 2024, în...

Maia Sandu va întreprinde vizite de lucru în 3 mari orașe din Europa. Șefa statului invită diaspora la discuții

Maia Sandu va întreprinde vizite de lucru în 3 mari orașe din Europa. Șefa statului invită diaspora la discuții În a doua jumătate a lunii...

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, la sediul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.