X

Coreea de Nord acuză SUA de ‘şantaj nuclear’ în urma discuțiilor cu ONU

Coreea de Nord a acuzat SUA de ‘şantaj nuclear’ în cursul unor discuţii cu un înalt responsabil ONU, dar a acceptat să comunice în mod constant cu organizaţia internaţională, a anunţat sâmbătă agenţia de presă nord-coreeană ACTC, relatează AFP, conform agerpres .

Diplomatul american Jeffrey Feltman, adjunctul secretarului general al ONU pentru afaceri politice, a sosit sâmbătă la Beijing după ce a încheiat o vizită de cinci zile la Phenian vizând dezamorsarea crizei în Peninsula Coreeană.

Citește și : ONU este „extrem de îngrijorată de riscurile privind o escaladare violentă” a situaţiei după decizia lui Trump privind Ierusalimul

ACTC a reafirmat sâmbătă poziţia Phenianului potrivit căruia manevrele constante efectuate în Peninsulă de către SUA împreună cu forţele sud-coreene ‘indică intenţia acestora de a pregăti un atac nuclear preventiv surpriză împotriva Coreii de Nord’.

Această vizită a început la o săptămână de la lansarea pe 28 noiembrie de către Coreea de Nord a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) capabilă, potrivit experţilor, să lovească teritoriul continental al SUA.

Tags: afaceri politiceBeijingCoreea de NordJeffrey FeltmanONUorganizaţia internaţionalăPeninsula CoreeanaPheniansantaj nuclearSUA
Categorii: Știrile zilei