Coreea de Nord anunță explicit iminența unui test cu bombă cu hidrogen în Pacific ca represalii la ultimele sancțiuni

Publicat:

Coreea de Nord poate efectua cel mai puternic test al unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific în una din acţiunile sale posibile de “cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite, a declarat ministrul de externe de la Phenian, Ri Yong-Ho, citat de agenţia Yonhap. 

Oficialul nord-coreean a făcut acest comentariu după ce vineri liderul ţării sale, Kim Jong-Un, a spus că are în vedere cele mai puternice acţiuni de răspuns la ameninţarea preşedintelui american, Donald Trump, că va “distruge total” ţara.


“Ar putea fi cea mai puternică detonare a unei bombe H în Pacific”, a indicat Ri.

El a făcut această declaraţie reporterilor la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, recunoscând însă că nimeni nu are nicio idee despre ce acţiuni ar putea fi decise, acestea urmând a fi ordonate de liderul Kim Jong-Un.

Coreea de Nord a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear al său pe 3 septembrie, pretinzând că a fost vorba de explozia unei bombe cu hidrogen.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, l-a calificat vineri “deranjat mintal” pe preşedintele american, Donald Trump, şi a afirmat că îl va face pe acesta “să plătească scump” pentru ameninţările sale la adresa Coreei de Nord, făcute în faţa ONU, transmite AFP.

Această rară declaraţie a liderului de la Phenian, difuzată în engleză şi preluată de agenţiile internaţionale de presă, apare după ce Trump a ameninţat marţi, în primul său discurs la Naţiunile Unite, că va “distruge total” Coreea de Nord, un regim “vicios” şi “corupt”, dacă Statele Unite sau aliaţii lor s-ar confrunta cu un atac al Phenianului.

Liderul de la Phenian, citat de Reuters, a spus că ţara sa va lua în considerare “cel mai înalt nivel de răspuns ferm din istorie” împotriva SUA, după ameninţarea la adresa Coreei de Nord formulată de preşedintele Donald Trump.

Apreciind comentariile acestuia drept “cea mai feroce declaraţie de război din istorie”, Kim Jong-Un a spus că discursul lui Trump de marţi din faţa ONU a confirmat faptul că programul nuclear al Phenianului a fost “calea corectă”.

“Remarcile lui (…) m-au convins, mai degrabă decât să mă sperie sau să mă oprească, că drumul pe care l-am ales este cel corect şi aceasta este calea pe care trebuie să o urmez până la final”, a adăugat Kim Jong-Un.

El a mai arătat, potrivit EFE, că se gândeşte acum la ce răspuns s-ar fi putut aştepta preşedintele american atunci când a permis ca “astfel de cuvinte excentrice să-i iasă din gură”.

Liderul nord-coreean a adăugat că Trump se va confrunta cu “rezultate dincolo de aşteptările sale”, fără a specifica ce măsuri va lua ţara sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.