X

Coreea de Nord cere SUA să adopte o ‘atitudine serioasă’ pentru menţinerea păcii în Peninsula Coreeană

Coreea de Nord a cerut luni SUA să îi înţeleagă poziţia şi să adopte o ‘atitudine serioasă’ pentru a contribui la menţinerea păcii şi a stabilităţii în Peninsula Coreeană, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ri Jong Hyok, director al Institutului pentru Reunificare Naţională şi vicepreşedinte al Adunării Populare Supreme din Coreea de Nord, a afirmat că ţara sa încearcă să construiască ‘o nouă lume paşnică, fără agresiune şi război’ şi că nimic nu ar putea bloca obiectivul dialogului intercoreean şi al reunificării.

Citește și : Ministrul britanic de Externe salută ”cea mai mare expulzare rusă de ofiţeri ruşi de informaţii efectuată vreodată”

”Acum este momentul potrivit pentru a pune capăt politicii ostile şi anacronice a Statelor Unite împotriva Republicii Populare Democrate Coreene (Coreea de Nord) şi sancţiunilor şi presiunilor inutile ale SUA”, a declarat Ri Jong Hyok.

SUA ar trebui să înţeleagă corespunzător poziţia noastră şi să aibă o atitudine serioasă şi sinceră pentru a contribui la menţinerea păcii şi a stabilităţii în Peninsula Coreeană – a adăugat oficialul de la Phenian.

Preşedintele american Donald Trump a fost de acord să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un în luna mai, după ce oficiali sud-coreeni au transmis un mesaj pe care liderul de la Phenian ar fi dorit să-l trimită lui Trump în legătură cu procesul de denuclearizare.

Citește și : Ambasadorul rus în SUA : Expulzarea diplomaților ruși distruge ceea ce a mai rămas din relaţiile ruso-americane

Tags: Coreea de NordDonald TrumpPeninsula CoreeanaPhenianSUA
Categorii: Știrile zilei