X

Coreea de Nord a încălcat armistiţiul urmărindu-l pe soldatul care a dezertat în Sud (comandamentul ONU)

Coreea de Nord a încălcat armistiţiul în timp ce unul dintre soldaţii săi a trecut Linia de Demarcaţie Militară (MDL), frontiera dintre cele două Corei, urmărindu-l pe acest militar care a dezertat în Sud pe 13 noiembrie, a declarat miercuri un oficial din Comandamentul Naţiunilor Unite (UNC) la Seul, citat de Reuters. 

UNC a difuzat imagini video ale incidentului în care este văzut soldatul nord-coreean traversând MDL pentru câteva secunde, în timp ce ceilalţi trag focuri în acest militar care a dezertat şi fuge spre partea de Sud a frontierei.

UNC a informat miercuri Coreea de Nord asupra încălcării armistiţiului, a anunţat acest oficial într-o conferinţă de presă la Seul.

Pe de altă parte, o sursă guvernamentală sud-coreeană, citată marţi de agenţia Yonhap, a anunţat că soldatul nord-coreean grav rănit de gloanţele militarilor nord-coreeni la frontieră în timp ce încerca să fugă spre Coreea de Sud şi-a recăpătat cunoştinţa.

Militarul nord-coreean a suferit două intervenţii chirugicale la spitalul din Suwon, la sud de Seul.

Soldatul a evadat la 13 noiembrie din satul de frontieră Panmunjom, fugind spre Sud sub tirurile militarilor nord-coreeni, care l-au nimerit de cel puţin patru ori.

Tags: Coreea de NordCoreea de Sudincalcarea armistitiuluiLinia de Demarcaţie MilitarăMDLONUPanmunjom
Categorii: Știrile zilei