X

Coreea de Nord va lua măsuri ‘defensive nemiloase’ în cazul unei blocade navale ale SUA

Coreea de Nord a avertizat joi că va lua măsuri ‘defensive nemiloase’ în cazul în care Statele Unite vor impune o blocadă navală, măsură pe care Phenianul o consideră ‘un act de război’, relatează Reuters, potrivit agerpres .

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, citat de agenţia KCNA, a afirmat că o blocadă navală ar reprezenta o ‘încălcare nejustificată’ a suveranităţii şi demnităţii ţării.

Preşedintele american Donald Trump face un ‘pas mare şi extrem de periculos către un război nuclear’ dacă doreşte instituirea unei astfel de blocade, a adăugat acesta.

Citește și : Angela Merkel a cerut mai multă ‘solidaritate’ între ţările Uniunii Europene în problema migrației

‘Dacă Statele Unite şi susţinătorii săi ar încerca să impună o blocadă navală împotriva ţării noastre, vom vedea această măsură ca pe un act de război şi vom răspunde cu măsuri defensive nemiloase aşa acum am avertizat în mod repetat’, a mai spus oficialul nord-coreean citat de KCNA.

Pe de altă parte, poliţia niponă a arestat joi doi japonezi şi un sud-coreean acuzaţi că au trimis pe cale maritimă ajutoare alimentare către Coreea de Nord, încălcând sancţiunile impuse Phenianului din cauza programului său nuclear, relatează AFP.

Tokyo a interzis schimburile comerciale cu Coreea de Nord ca parte a acestor sancţiuni sancţiuni şi în urma răpirii unor cetăţeni japonezi.

Poliţia suspectează că aceşti doi oameni de afaceri japonezi şi un sud-coreean angajat al unei companii de transport au trimis 1.530 de lăzi cu alimente, în valoare totală de 7,16 milioane yeni (53.600 de euro), din portul Yokohama, în sud-vestul Tokyo, către Coreea de Nord via Singapore în 2014.

Tags: blocadă navalăCoreea de NordDonald TrumpmăsuriPhenianrazboiStatele Unite
Categorii: Știrile zilei