Coreea de Nord reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa securităţii internaţionale (Henry Kissinger)

Publicat:

Coreea de Nord reprezintă cea mai imediată ameninţare la adresa securităţii internaţionale, a apreciat joi veteranul diplomaţiei americane Henry Kissinger, subliniind că denuclearizarea acestei ţări ar trebui să fie un obiectiv ‘fundamental’ pentru administraţia americană, informează France Presse.

Într-o dezbatere cu un grup de senatori, Kissinger – fost secretar de stat şi consilier pe probleme de securitate naţională în timpul preşedinţiei lui Richard Nixon şi a lui Gerald Ford – a avertizat în legătură cu scrierea unui scenariu nord-coreean ‘fără precedent’, conform agerpres.


‘Denuclearizarea Coreei de Nord trebuie să fie un obiectiv fundamental … şi dacă nu este atins, trebuie să ne pregătim de proliferarea armelor nucleare în alte ţări’, a avertizat laureatul Premiului Nobel pentru Pace din anul 1973.

Citește și : Donald Trump transmite de la Davos ‘sentimente călduroase’ naţiunilor africane

Deşi Henry Kissinger a declarat că aprobă presiunea exercitată asupra Phenianului, el a recomandat joi să nu se meargă până la o confruntare militară.

Preşedintele republican Donald Trump recurge frecvent la un ton belicos faţă de Coreea de Nord, iar unii oficiali ai administraţiei sale au invocat o posibilă intervenţie militară.

Fostul şef al diplomaţiei din perioada preşedinţilor Nixon şi Ford a subliniat de asemenea că opoziţia la ‘expansiunea hegemoniei’ Republicii Islamice (Iran) ar trebui să rămână una dintre priorităţile de vârf ale Washingtonului.

Teheranul reprezintă o problemă spinoasă a administraţiei preşedintelui Donald Trump, pe care acesta îl critică în mod frecvent ca stat ‘paria’, denunţând rolul său destabilizator în regiune.

Autorul volumului ‘Ordinea mondială’ (2014) este un diplomat cu influenţă. Novice în ale politicii externe, Donald Trump l-a consultat imediat după alegerea sa, înainte să îl primească la Casa Albă în octombrie anul trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Britanicii nu s-au închesuit la urne. Ar putea fi cea mai scăzută prezenţă la vot din ultimii 20 de ani

Britanicii nu s-au închesuit la urne. Ar putea fi cea mai scăzută prezenţă la vot din ultimii 20 de ani Prezenţa la alegerile generale din...

Condamnat pentru malpraxis. Un medic a fost găsit vinovat de moartea unei lăuze

Condamnat pentru malpraxis. Un medic a fost găsit vinovat de moartea unei lăuze Încă un medic din Chișinău a fost condamnat pentru malpraxis. Doctorul a...

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări Pe parcursul a șase luni ale anului curent, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a înregistrat...

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României, a ajuns astăzi la Chișinău, acolo unde va participa la Reuniunea Trilaterală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.