X

Coreea de Nord va trimite o delegaţie în Coreea de Sud pentru Jocurile Olimpice de iarnă

Coreea de Nord va trimite duminică o delegaţie în Coreea de Sud pentru pregătirile legate de evenimentele culturale prilejuite de Jocurile Olimpice de iarnă, a anunţat Ministerul Sud-coreean al Unificării, conform Reuters. Astfel, nord-coreenii au amânat cu o zi o vizită pe care iniţial o anulaseră.

Ministerul sud-coreean, care în urmă cu câteva ore ceruse explicaţii Coreei de Nord după anularea delegaţiei, a precizat că nord-coreenii i-au anunţat că vor trimite o delegaţie, duminică, pe cale terestră, conform news.ro.

Phenianul ar fi trebuit să trimită sâmbătă în Coreea de Sud o delegaţie de şapte persoane, condusă de Hyon Song-Wol, componentă a unui grup pop din Coreea de Nord. Delegaţia ar urma să inspecteze locurile în care vor avea loc evenimente culturale, la Seul şi Gangneug, în perioada Jocurilor Olimpice.

Citește și : ATAC armat în incinta Hotelului Intercontinental din Kabul

Cele două Corei vor defila sub un drapel comun la ceremonia de deschidere a JO de la Pyeongchang, din 9 februarie, şi vor alinia o echipă comună în turneul feminin de hochei pe gheaţă.

Tags: Coreea de NordCoreea de SuddelegaţieGangneugJocurile Olimpice de IarnăPyeongchangseul
Categorii: Știrile zilei