X

Coreea de Sud cere Statelor Unite să evite escaladarea conflictului legat de provocările nord-coreene

Şefa diplomaţiei sud-coreene, Kang Kyung-Wha, a apreciat luni, la Washington, că Statele Unite trebuie să evite escaladarea conflictului cu Coreea de Nord, informează AFP. Ea a avertizat că este foarte probabil ca Phenianul să recurgă la noi provocări.

Omologul ei nord-coreean, Ri Yong-Ho, a acuzat luni Statele Unite că au declarat război ţării sale, afirmaţie contrazisă de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Kang a insistat, într-un discurs la Centrul de Studii Strategice şi Internaţionale, că “nu se poate să fie din nou război”, iar SUA şi Coreea de Sud trebuie să poată gestiona situaţia.

Ministrul de externe sud-coreean a recunoscut că Phenianul a făcut progrese mai rapide decât se aştepta în dezvoltarea unei arme nucleare. Regimul condus de Kim Jong-Un trebuie să îşi schimbe atitudinea, iar primul pas ar fi să pună capăt provocărilor, a adăugat Kang.

Coreea de Nord a lansat anul acesta mai multe rachete, inclusiv pe deasupra Japoniei, iar pe 3 septembrie a efectuat cel de-al şaselea test nuclear. Vinerea trecută, preşedintele Kim a anunţat că următorul pas în programul său de înarmare va fi detonarea unei bombe cu hidrogen în Pacific.

Schimbul de insulte şi ameninţări între Washington şi Phenian s-a intensificat după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat în Adunarea Generală a ONU că va distruge total Coreea de Nord dacă va fi pus în situaţia de a-şi apăra ţara sau aliaţii – Coreea de Sud şi Japonia.

Tags: Coreea de NordCoreea de Suddeclaratii belicoaseJaponiaKang Kyung-WhaONUrazboiSarah SandersSUA
Categorii: Știrile zilei