X

Coreea de Sud a cerut explicaţii nord-coreenilor după anularea degelației de la JO de iarnă

Coreea de Sud a cerut, sâmbătă, explicaţii nord-coreenilor după ce aceştia au anulat vizita unei delegaţii care urma să inspecteze locurile în care se vor desfăşura evenimente culturale prilejuite de Jocurile Olimpice de iarnă, relatează AFP.

“Am trimix un mesaj prin fax, cerând o explicaţie”, a declarat ministrul sud-coreean al Unificării, Cho Myung-Gyon, conform news.ro .

Phenianul urma să trimită în acest weekend în Coreea de Sud o delegaţie de şapte persoane, condusă de Hyon Song-Wol, componentă a unui grup pop din Coreea de Nord. Delegaţia urma să inspecteze locurile în care vor avea loc evenimente culturale, la Seul şi Gangneug, în perioada Jocurilor Olimpice.

Citește și : „Părăsim Uniunea Europeană, nu Europa”.Nu va fi un al doilea referendum privind Brexit-ul (Theresa May)

Hyong Song-Wol, despre care se spune că a avut o relaţie cu Kim Jong-Un, ar fi fost prima personalitate din Nord care ajunge în Sud după o perioadă de patru ani.
Phenianul a anunţat însă Seulul că vizita a fost anulată, fără să ofere detalii.

Cele două Corei vor defila sub un drapel comun la ceremonia de deschidere a JO de la Pyeongchang, din 9 februarie, şi vor alinia o echipă comună în turneul feminin de hochei pe gheaţă.

Phenianul ar urma să trimită şi artişti pentru spectacole cu ocazia JO.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudDelegaţiaGangneugJocurile olimpicePhenianseul
Categorii: Știrile zilei