X

Coreea de Sud va impune noi sancțiuni unilaterale Phenianului

Seulul va impune noi sancţiuni unilaterale împotriva Phenianului, a anunţat duminică presa sud-coreeană, măsură de retorsiune decisă după un nou test balistic nord-coreean, informează AFP, conform agerpres .

Acest anunţ a intervenit în urma unei extrem de rare vizite la Phenian a unui înalt responsabil al ONU, Jeffrey Feltman, care a subliniat “nevoia urgentă de a preveni erorile de calcul şi de a deschide canale (de comunicare) pentru a reduce riscurile unui conflict” cu Coreea de Nord.

Însă, noile sancţiuni unilaterale decise de Coreea de Sud, a doua serie în decurs de o lună, sunt de natură să suscite furia Phenianului.

Citește și : Suedia : Atac cu cocktailuri Molotov, la o sinagogă din Gothenburg

Aceste sancţiuni vizează 20 de entităţi nord-coreene, în special bănci şi întreprinderi comerciale, precum şi 12 indivizi nord-coreeni, mai ales bancheri, care vor fi inlcuşi începând de luni pe o listă neagră, precizează agenţia sud-coreeană Yonhap, citând un oficial al Ministerului de Externe sud-coreean.

Sancţiunile le interzic întreprinderilor şi particularilor sud-coreeni să facă comerţ cu entităţile şi indivizii nord-coreeni vizaţi. Însă, aceste sancţiuni sunt strict simbolice, dat fiind caracterul extrem de slab al schimburilor comerciale intercoreene.

Aceste măsuri sunt distincte de diferitele serii de sancţiuni decise de Consiliul de Securitate al ONU, în încercarea de a constrânge Coreea de Nord să renunţe la programele sale nuclear şi balistic.

Tags: Coreea de NordCoreea de Sudi sancţiuni unilateraleJeffrey FeltmanONUPhenianseultest balistic
Categorii: Știrile zilei