Corina Creţu va participa la cea de-a 7-a ediţie a SUERD, la Sofia

Publicat:

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu va participa, joi, 18 octombrie, la Sofia, la cea de-a 7-a ediţie a Forumului anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD), conform unui comunicat publicat pe site-ul Comisiei Europene, potrivit Agerpres.

La Sofia, comisarul pentru politică regională va participa la reuniunea ministerială din cadrul Forumului anual SUERD, în cadrul căreia miniştrii participanţi urmează să adopte o declaraţie comună referitoare la intenţia de a consolida cooperarea în sectoarele turistic şi cultural, precum şi la sesiunea oficială de deschidere a Forumului.


Citește și : Centrul capitalei sudeze Stockholm, în stare de asediu după o alertă provocată de o pulbere suspectă

“Potenţialul turistic al regiunii Dunării este imens şi uneori neutilizat, din păcate. În acest an vom discuta despre cum putem folosi toate oportunităţile oferite de patrimoniul natural şi cultural excepţional al acestei regiuni pentru a genera dezvoltare economică şi pentru a crea noi de locuri de muncă pentru cei 112 milioane de locuitori ai săi”, a declarat înaltul oficial european.

Strategia UE pentru regiunea Dunării este una dintre cele patru strategii macro-regionale ale UE. Lansată în aprilie 2011, ea reuneşte nouă state membre UE (Austria, Cehia, Croaţia, Germania, Ungaria, Slovacia, Slovenia, România şi Bulgaria) şi cinci ţări din afara spaţiului comunitar (Bosnia-Herţegovina, Moldova, Muntenegru, Serbia şi Ucraina). Tema centrală a Forumului anual 2018 se axează pe turism şi modul în care acesta poate sprijini creşterea economică şi coeziunea teritorială.

Începând de la 1 noiembrie România va prelua preşedinţia SUERD pentru o perioadă de un an.

De asemenea, Corina Creţu se va întâlni cu primarul Sofiei, Yordanka Fandakova şi va participa la ceremonia semnării memorandumului de înţelegere dintre oraşele Maribor (Slovenia) şi Craiova.

Citește și : ‘Explozie controlată’ a unui pachet suspect în apropierea Parlamentului britanic

Vineri, 19 octombrie, Corian Creţu va fi prezentă la sediul Universităţii Politehnice din Bucureşti la reuniunea anuala a Consiliului Director CESAER (Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research), organizaţia europeană ce reuneşte 50 dintre universităţile cu profil ştiinţific şi tehnic de top din 25 de ţări europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.