Corneliu Pântea, consilier CMC, a venit cu o reacție după ce a aflat că riscă să fie sancționat contravențional: „Personal, sunt intimidat de către consilierii PAS”

Publicat:

Corneliu Pântea, consilier CMC, a venit cu o reacție după ce a aflat că riscă să fie sancționat contravențional: „Personal, sunt intimidat de către consilierii PAS”

Consilierul municipal din partea MAN, Corneliu Pântea, riscă să fie sancționat contravențional.

Asta după ce consilierii municipali din partea PAS au depus o plângere la Consiliul pentru egalitate și cer examinarea declarațiilor lui Pântea, din cadrul ultimelor două ședințe ale Consiliului Municipal Chișinău (CMC), prin „prisma Codului Contravențional”.


Ulterior, Corneliu Pântea a venit imediat cu o reacție pe rețelele de socializare cu referire la acest conflit.
„Colegii de la PAS, care au depus astăzi o plângere la Consiliul pentru egalitate “cu privire la afirmațiile mele de discriminare și denigrare” în cadrul ședințelor CMC din 02.02.24 și 08.02.24, nu au menționat despre acele acțiuni din partea lor, în frunte cu președintele fracțiunii PAS, care încălcau Regulamentul privind constituirea și funcționarea Consiliului Municipal Chișinău.
Plus la toate, dacă să analizăm imaginile din ședințele CMC, vom vedea cum, personal, sunt intimidat de către consilierii PAS în timp ce am fost ales președinte de ședință.
Tot din partea colegilor PAS au fost întreprinse acțiuni de a-mi încălca spațiul personal, iar eu am tot chemat la calm prin comunicare și respectarea normelor de organizare a unei ședințe publice.
Citește și: Consilierul Pântea riscă să fie sancționat contravențional

La fel, colegii PAS nu spun în această plângere despre faptul că ei, la rândul lor, inclusiv președintele fracțiunii PAS, au intimidat o altă colegă de-a noastră, numind-o „maman”, incitând la ură asupra acesteia persoanele pe care le-au adus în sală.
Tot în această plângere nu se spune nimic despre acțiunea inumană care au susținut-o colegii din PAS și anume când a fost împinsă o persoană cu dizabilități să se târâie în sala de ședințe a CMC.
Respect toate persoanele și nu fac deosebire de gen, dar fiecare trebuie să respecte legea, iar eu despre asta am menționat în repetate rânduri.” a scris consilierul municipal, Corneliu Pântea pe pagina sa de Facebook.
Reamintim că, consilierii PAS s-au referit la scandalul care a marcat ultimele ședințe ale CMC în contextul în care consiliera Zinaida Popa a blocat tribuna, iar consilierul MAN, ales președinte de ședință, desfășura ședința în pofida protestelor manifestate de colega sa.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, spital şi text care spune „u.md u.md”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.