Coronavirusul a ajuns și-n Congresul american

Publicat:

Doi congresmeni americani au fost infectaţi cu noul coronavirus, devenind primii membri ai Congresului SUA care sunt testaţi pozitiv pentru Covid-19, în timp ce pandemia se răspândeşte în Statele Unite, relatează AFP, potrivit agerpres.

Reprezentantul republican Mario Diaz-Balart (foto stânga) a anunţat pe Twitter că a început să prezinte simptome sâmbătă, la o zi după ce se autoizolase la Washington.


Citește și : Turcia închide frontierele terestre cu Grecia şi Bulgaria pentru tranzitul persoanelor

“Mă simt mult mai bine”, a scris Diaz-Balart într-un mesaj difuzat pe Twitter miercuri seara. ”Cu toate acestea, este important ca toată lumea să ia în serios aceasta şi să urmeze recomandările Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor pentru a evita îmbolnăvirea şi a reduce răspândirea acestui virus”, a scris congresmanul american.

În Utah, reprezentantul democrat Ben McAdams (foto dreapta) este al doilea congresman care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

După ce am avut un frison sâmbătă seara, când m-am întors de la Washington, ”simptomele mele s-au agravat, am avut febră, tuse uscată, respiraţie dificilă şi mă aflu în carantină” la domiciliu, a afirmat McAdams. El a adăugat că a făcut un test marţi şi că a primit un diagnostic pozitiv miercuri.

Citește și : Bilanțul epidemiei de coronavirus în Marea Britanie a ajuns la 71 de morți și 2626 de cazuri confirmate

Câţiva membri ai Congresului se află deja în carantină după ce au intrat în contact cu un bărbat care a participat la o conferinţă a conservatorilor, în apropiere de Washington, înainte ca acesta să fie testat pozitiv pentru Covid-19.

În Statele Unite au fost înregistrate peste 7.700 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 118 decese, potrivit Universităţii John Hopkins. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ex-judecătoarea Nina Cernat, sub vizorul ANI. Nu a putut dovedi proveniența a 145 000 de euro la bancă

Ex-judecătoarea Nina Cernat, sub vizorul ANI. Nu a putut dovedi proveniența a 145 000 de euro la bancă Autoritatea Națională de Integritate (ANI) va verifica...

Primăria Chișinău lansează Serviciul social ‘Locuința socială asistată’ pentru tinerii vulnerabili

Primăria Chișinău lansează Serviciul social 'Locuința socială asistată' pentru tinerii vulnerabili Primăria Municipiului Chișinău a anunțat lansarea Serviciului social „Locuința socială asistată” pentru tinerii cu...

Parlicov: Moldova este pregătită pentru sezonul rece

Parlicov: Moldova este pregătită pentru sezonul rece Republica Moldova este pregătită pentru sezonul rece. Asigurările vin din partea ministrului Energiei, Victor Parlicov. În cadrul ședinței...

2 octombrie, ziua națională fără alcool

2 octombrie, ziua națională fără alcool „Sănătatea ta contează, renunță la alcool!” este genericul din acest an al Zilei naționale fără alcool. Marcată anual pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.