Coronavirusul a fost depistat în cea mai mare tabără de migranţi din Grecia

Publicat:

Grecia a anunţat miercuri că a înregistrat primul caz de contaminare cu noul tip de coronavirus în tabăra de migranţi din Moria, cea mai mare din această ţară şi unde trăiesc în condiţii insalubre aproape 13.000 de solicitanţi de azil, informează AFP, potrivit agerpres.

“Un somalez de 40 de ani a fost testat pozitiv” cu noul tip de coronavirus, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Ministerului pentru Migraţie al Greciei. Refugiatul a revenit pe insulă recent din Atena, potrivit aceleiaşi surse.


Citeşte şi: Trump demontează zvonurile privind starea sa de sănătate: Fake News!

Mai mult de 12.700 de persoane trăiesc în tabăra supraaglomerată din Moria, a cărei capacitate de primire este de numai 2.800 de locuri.

Un alt caz de contaminare cu noul tip de coronavirus, cel al unui bărbat de 35 de ani originar din Yemen, a fost înregistrat în iulie în tabăra de refugiaţi de pe insula Chios.

Grecia a anunţat vineri prelungirea până pe 15 septembrie a măsurilor de izolare impuse migranţilor în taberele de la porţile de intrare în Europa, pe insule şi la frontiera terestră a ţării, care se confruntă cu o creştere a contaminărilor cu noul tip de coronavirus.

Prezenţa a peste 24.000 de solicitanţi de azil în tabere insalubre, cu o capacitate totală de sub 6.100 de locuri, situate în cele cinci insule din Marea Egee, este o sursă de îngrijorare pentru autorităţi.

Vezi şi: Ruşii au testat cea mai mare bombă nucleară – VIDEO

ONG-urile au denunţat de mai multe ori închiderea solicitanţilor de azil în aceste structuri care nu sunt adaptate pentru a pune în funcţiune măsurile sanitare necesare.

Noii sosiţi pe insulele greceşti sunt plasaţi în carantină în structuri separate pentru a nu risca să contamineze toată tabăra.

Cu 271 de decese cauzate de COVID-19, Grecia nu a fost atât de afectată ca alte ţări europene şi niciun deces nu s-a înregistrat în taberele de migranţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.