Coronavirusul afectează congresul MWC de la Barcelona – Sony şi Amazon au anunţat că nu vor mai participa

Publicat:

Producătorul japonez de electronice Sony şi gigantul american din domeniul comerţului online Amazon au decis să nu participe la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, din cauza îngrijorărilor provocate de epidemia de coronavirus, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În mod tradiţional, Mobile World Congress atrage în fiecare an mai multe zeci de mii de vizitatori la Barcelona. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 24 – 27 februarie.


Citește și : EȘEC ‘răsunător’ al Iranului! NU a reușit plasarea unui satelit pe orbită

“Având în vedere că acordăm cea mai mare importanţă siguranţei şi bunăstării clienţilor, partenerilor, jurnaliştilor şi angajaţilor noştri, am luat decizia dificilă de a ne retrage de la MWC 2020”, a informat Sony într-un comunicat de presă.

“Din cauza epidemiei şi a îngrijorărilor cu privire la noul coronavirus, Amazon se va retrage din a participa la Mobile World Congress 2020”, a anunţat, la rândul său, Amazon.

Sony şi Amazon se alătură astfel altor nume mari din industrie, precum LG Electronics, Ericsson şi Nvidia, care au anunţat că nu vor participa la ediţia din acest an.

Cu toate acestea, Asociaţia Mondială a Operatorilor (GSMA) a precizat zilele trecute că evenimentul programat la Barcelona va continua conform planului. GSMA a subliniat că a introdus măsuri destinate să împiedice răspândirea virusului în cele trei săli unde se va desfăşura congresul.

Renunţarea participării la Mobile World Congress nu este o decizie ce poate fi luată cu uşurinţă, în condiţiile în care orice stand abandonat este posibil să fie ocupat de un expozant rival, ceea ce face mai dificilă obţinerea unei poziţii bune la ediţia de anul următor.

Citește și : CARNAGIU pe o șosea din Egipt! 11 oameni și-au pirdut viața!

Epidemia cu coronavirus a izbucnit în Wuhan, un oraş din centrul Chinei, la sfârşitul anului trecut. Virusul se transmite prin picăturile de salivă provenite de la persoanele care tuşesc şi strănută şi are o perioadă de incubaţie de până la 14 zile.

Organizat de Asociaţia Mondială a Operatorilor (GSMA), congresul de la Barcelona este un eveniment de referinţă mondială al sectorului comunicaţiilor, fiind axat mai mult pe profesionişti decât salonul Consumer Electronic Show (CES) de la Las Vegas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.