Coronavirusul constituie un ‘semnal de alarmă’ pentru lumea întreagă (Wang Yi)

Publicat:

Coronavirusul constituie un ‘semnal de alarmă’ pentru lumea întreagă şi a acuza pe unul sau pe altul ‘nu face decât să fie agravat dezastrul’, a declarat luni ministrul chinez de externe, Wang Yi, la câteva zile după o confruntare la nivel de declaraţii între Beijing şi Washington în cadrul Adunării Generale a ONU, potrivit France Presse, scrie agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Beijingul că a lăsat ‘virusul chinezesc’, o formulă ce irită China, să ‘infecteze lumea’. Ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun, a reproşat Statelor Unite ‘propagarea unui virus politic’ în Adunarea Generală.


Vezi și : Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

Unele ţări au ‘transformat acest spaţiu solemn, aşa cum este ONU, într-un spaţiu de reprezentare pentru a-şi servi propria politică şi propriile interese’, a afirmat şeful diplomaţiei chineze, exprimându-se la un forum luni la Beijing.

‘Nu avem altă opţiune decât să lucrăm împreună şi să ne ajutăm unii pe alţii’, a declarat Wang în cursul acestui eveniment co-organizat de Asociaţia chineză pentru diplomaţie publică.

Citește și : Armenia cere la CEDO măsuri împotriva Azerbaidjanului

‘Aşa cum a subliniat secretarul general (Antonio) Guterres, această epidemie nu este doar un semnal de alarmă, ci şi un exerciţiu pe timp de criză’, a apreciat ministrul de externe chinez.

‘În faţa unor astfel de provocări globale, cum ar fi epidemia de COVID-19, dacă rămânem doar pe calea noastră sau dacă ne tratăm vecinii ca pe nişte duşmani, aceasta nu va face decât să înrăutăţească dezastrul’, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câți bani a alocat Chișinăul pentru locuitorii regiunii transnistrene în primele șase luni ale lui 2024

Câți bani a alocat Chișinăul pentru locuitorii regiunii transnistrene în primele șase luni ale lui 2024 În primul semestru al anului 2024, pentru locuitorii din...

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, condamnată în Rusia la peste 6 ani de închisoare

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, condamnată în Rusia la peste 6 ani de închisoare Un tribunal rus a condamnat-o pe jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva la șase...

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu Ex-ministrul de Interne Andrei Năstase, care va...

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova a început cu probleme tehnice. Platforma online...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.