Coronavirusul din Amazonia braziliană ar putea fi de trei ori mai contagios

Publicat:

Varianta de coronavirus detectată în Amazonia braziliană ar putea fi de trei ori mai contagioasă decât tulpinile originale, a spus joi ministrul Sănătăţii din Brazilia, Eduardo Pazuello, potrivit DPA și agerpres.

Pazuello a adăugat cu toate acestea că vaccinurile vor fi în continuare eficiente pentru a fi folosite împotriva acestei variante, în cadrul unei intervenţii în Senatul brazilian.


Citește și: SUA au mai cumpărat 200 de milioane de vaccinuri

Nu a explicat cine a realizat studiul pe care l-a citat şi nici despre care vaccinuri este vorba.

Ministrul Sănătăţii se află sub investigaţie referitor la o posibilă neglijenţă în acţiunile sale care ar fi putut preveni colapsul sistemului de sănătate în oraşul Manaus, capitala statului Amazonas, din cauza unei penurii de rezerve de oxigen în luna ianuarie.

Institutul de cercetare Butantan a anunţat luni că vaccinul CoronaVac va fi testat pe varianta amazoniană a coronavirusului, dar nu a dat încă publicităţii rezultatele.

Compania chineză SinoVac a dezvoltat vaccinul în colaborare cu acest institut, cu sediul în Sao Paulo. Noua variantă de coronavirus a fost detectată în ianuarie la patru persoane care au sosit în Japonia din Brazilia.

Citește și: Parlamentul Cehiei RESPINGE prelungirea stării de urgență

Acestea veneau din regiunea amazoniană. Un studiu recent realizat de centrul de cercetare Fundacao Oswaldo Cruz din Rio de Janeiro sugerează că această variantă este deja responsabilă pentru 90% dintre cazurile de coronavirus în statul Amazonas.

A fost de asemenea detectată în alte regiuni din Brazilia şi s-a răspândit şi în alte ţări din lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.