X

Coronavirusul ÎNCHIDE cazinourile din Macao

Autorităţile din Macao au anunţat marţi închiderea pentru cel puţin două săptămâni a celebrelor sale cazinouri, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, transmit AFP, Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

Măsura a fost luată în contextul în care fosta colonie portugheză a confirmat al zecelea caz de coronavirus. Boala provocată de acest virus a cauzat deja moartea a 425 de persoane, majoritatea în provincia Hubei, din centrul Chinei.

Citește și : Organizaţia Cooperării Islamice respinge planul Trump privind Orientul Mijlociu

Liderul executivului local, Ho Iat Seng, a indicat că într-o primă etapă cazinourile vor fi închise pentru două săptămâni, dar a precizat că această măsură s-ar putea prelungi dacă virusul va continua să se propage. De asemenea, activitatea în serviciile publice şi de transport va fi redusă.

”Este o decizie dificilă, dar pe care am fost nevoiţi să o luăm pentru sănătatea locuitorilor din Macao”, a declarat el, care le-a recomandat localnicilor ca în ”această perioadă critică” să iasă din case doar pentru a cumpăra hrană.

Ho Iat Seng va avea marţi după-amiază o întâlnire cu reprezentanţii industriei jocurilor de noroc.

Citește și : Atac armat în California. Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi

Singura dată când Macao şi-a închis cazinourile a fost în 2018, după ce regiunea a fost lovită de un puternic taifun.

Produsul Intern Brut din Macao – singurul teritoriu chinez unde sunt autorizate jocurile de noroc – a urcat de la 6,4 miliarde dolari în 1999 la peste 55 miliarde dolari în prezent.

Tags: cazinouriChinacoronavirusHo Iat-sengMacaoprovincia Hubei
Categorii: Știrile zilei