Coronavirusul loveşte crunt Muntele Athos! O mănăstire celebră a fost pusă în carantină

Publicat:

Cel puţin opt cazuri de covid-19 au fost înregistrate, începând de duminică seara, într-o singură mănăstire de la Muntele Athos, iar Mănăstirea Sf. Paul a fost plasată în carantină luni de către autorităţi, relatează keeptalkinggreece.com., conform news.ro.

Majoritatea călugărilor infectaţi prezintă simptome uşoare, iar numai unul a fost transferat, din cauza stării grave în care se afla.


Citește și: Un bloc de locuințe S-A PRĂBUȘIT în India (VIDEO)! Sunt morți și răniți!

O echipă de la Organizaţia Naţională greacă a Sănătăţii Publice (EODY) urma să sosească luni în Peninsula Muntele Athos.

Presa scrie că s-au înregistrat cel puţin alte două contaminări cu noul coronavirus, unul la Mănăstirea Chelandari şi unul la Schitul Lakoskiti.

Citește și: POTOP în Vietnam! Șase oameni au murit și peste 100 au fost răniți

Comunitatea religioasă locală a redus la minimum numărul pelerinilor la Muntele Athos, iar temperatura acestora este înregistrată la plecarea din porturile Ouranoupolis şi Ierissos.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.