Coronavirusul revine în Beijing: Toate pieţele, restaurantele şi universităţile sunt dezinfectate!

Publicat:

Autorităţile sanitare municipale din Beijing au anunţat că vor dezinfecta toate pieţele, restaurante şi campusurile universitare din capitala Chinei şi vor efectua teste de coronavirus angajaţilor şi funcţionarilor lor, informează miercuri EFE, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Xu Hejian, a declarat că responsabilii locali vor efectua ”o inspecţie preventivă integrală în toate pieţele, restaurantele şi cantinele”, care va include realizarea de teste Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19.


Citeşte şi: Trump este atacat din sânul propriei sale familii: Nepoata sa dezvăluie cele mai ascunse secrete

Măsura este luată după ce Beijingul a ridicat marţi nivelul de alertă sanitară de la 3 la 2, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă din oraş.

Dezinfectarea tuturor restaurantelor din Beijing şi realizarea de teste în masă este o operaţiune de anvergură dat fiind numărul mare de stabilimente de acest tip existente în capitală, de ordinul zecilor de mii.

Citeşte şi: Turcia reacţionează vehement la criticile Franţei

Beijingul a dezinfectat la primele ore ale zilei de marţi 276 de pieţe de produse agricole, 11 pieţe subterane sau aflate la demisol, precum şi 33.173 de servicii de distribuţie de mâncare la domiciliu.

Xu a declarat că se aşteaptă ca dezinfecţia pieţelor şi a restaurantelor să se încheie miercuri, dar că testele Real Time PCR vor dura ceva mai mult.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, la „Femei primare – ambasadoare UE”: „Cetățenii trebuie să decidă ce fel de viitor își doresc”

Maia Sandu, la „Femei primare - ambasadoare UE”: „Cetățenii trebuie să decidă ce fel de viitor își doresc” Șefa statului a discutat despre dezvoltarea comunităților...

Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas-bun cu ambasadorul Ucrainei, Marko Şevcenko

Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas-bun cu ambasadorul Ucrainei, Marko Şevcenko Președintele Parlamentului, i-a mulțumit diplomatului ucrainean pentru buna relație stabilită pe durata...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

Molecule de apă, descoperite într-un mineral adus de pe Lună

Molecule de apă, descoperite într-un mineral adus de pe Lună Oamenii de ştiinţă dintr-o echipă chineză au identificat, într-un eşantion adus de pe Lună de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.