X

Coronavirusul s-a răspândit în mai multe oraşe iraniene. Primul caz confirmat în Liban

Coronavirusul COVID-19 s-a răspândit în mai multe oraşe iraniene, inclusiv în capitala Teheran, a declarat vineri un responsabil iranian din sectorul sanitar, în timp ce Libanul a confirmat primul caz de infectare din această ţară, fiind vorba despre o persoană venită din Iran, informează agenţiile Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

Primele cazuri din Iran s-au înregistrat în oraşul sfânt Qom, până în prezent autorităţile iraniene confirmând oficial 18 cazuri de infectare, dintre care patru decese.

Citește și : Mii de oameni fug zilnic din calea atrocităților comise în Burkina Faso

”Răspândirea virusului a început din Qom şi pe măsură ce oamenii au călătorit acesta a ajuns în mai multe oraşe, inclusiv Teheran, Babol, Arak, Isfahan, Rasht şi altele”, a precizat oficialul citat. ”Este posibil ca virusul să fi ajuns în toate oraşele din Iran”, a mai avertizat el.

Autorităţile iraniene suspectează că sursa virusului ar putea fi muncitori chinezi care au lucrat în oraşul Qom.

În capitala Teheran au fost confirmate până în prezent patru cazuri de infectare. Vineri se desfăşoară în Iran alegerile parlamentare, astfel că deplasarea alegătorilor poate fi un factor de risc suplimentar de propagare a virusului.

Compania aeriană irakiană Iraqi Airways a anunţat suspendarea zborurilor către Iran, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului.

Tot vineri, Libanul a confirmat prima infecţie cu coronavirus, în cazul unei femei venite cu un zbor din Iran, plus alte două cazuri suspecte de infectare.

Citește și : Putin dă vina pe Occident pentru tensiunile cu Ucraina: ‘Se tem de un concurent global!’

Noul coronavirus a provocat până în prezent moartea a peste 2.200 de oameni, cei mai mulţi în China, unde au fost confirmate peste 75.000 de cazuri de infectare.

După ce numărul noilor cazuri descoperite a scăzut timp de câteva zile, acesta a început din nou să crească, iar noile cercetări, care sugerează că virusul este mai contagios decât se credea, amplifică îngrijorarea pe plan mondial.

Tags: ArakBabolcovid-19IranIsfahanLibanRashtteheran
Categorii: Sinteze