X

Corpurile neînsufleţite a opt migranți sirieni au fost găsite pe coasta Ciprului de Nord

Opt cadavre au fost găsite aduse de apă pe coasta Ciprului de Nord în ultimele două zile, a anunţat luni poliţia, adăugând că ar putea fi vorba de migranţi sirieni, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Corpurile neînsufleţite au fost găsite în regiunea turco-cipriotă Karpas, a spus un oficial al secţiei de poliţiei din Dipkarpaz.

Citește și : Statele Unite şi-au transferat ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Este posibil ca ambarcaţiunea la bordul căreia s-au aflat migranţii să se fi scufundat sâmbătă noapte, a precizat reprezentantul poliţiei. Două cadavre au fost găsite duminică, iar şase – luni, a mai spus el.

“Ne întristează să vedem cum oameni disperaţi, care sunt separaţi de locuinţele şi ţările lor, mor în Mediterana. Cadavrele care au ajuns pe coastele noastre ne reamintesc că este nevoie de pace şi stabilitate în regiunea noastră”, a scris pe Twitter preşedintele Republicii Turce a Ciprului de Nord, Mustafa Akinci.

Insula Cipru rămâne divizată în urma invaziei Turciei din 1974 după o scurtă lovitură de stat inspirată de Grecia. Ciprul de Nord este o regiune separatistă recunoscut ca stat doar de către Turcia, în timpul ce statul Cipru, care reprezintă partea de sud a insulei şi unde se vorbeşte greaca, este membru al Uniunii Europene.

Citește și : Vladimir Putin: Republica Moldova a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice

Peste un milion de persoane au intrat în Uniunea Europeană în 2015, majoritatea fugind de războaiele din Orientul Mijlociu şi Africa, în cel mai mare aflux de refugiaţi şi migranţi în Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

De atunci, principala rută, prin estul Mediteranei, dintre Turcia şi Grecia, a fost în mare parte închisă în urma unui acord între UE şi Ankara.

Tags: cadavreCipruMediteranamigranti
Categorii: Știrile zilei