X

Coruri din lumea întreagă au cântat pentru a promova pacea în Ucraina

Coruri din lumea întreagă şi-au unit vocile şi au cântat duminică pentru a promova pacea în Ucraina, o iniţiativă care a atras 300 de participanţi la Madrid, unde evenimentul a fost creat în 2022 la o lună după începutul războiului declanşat de Rusia, informează AFP, potrivit agerpres.

Sub un cer albastru şi senin, interpreţi din 46 ansambluri corale din capitala spaniolă şi din oraşele învecinate s-au reunit în jurul Muzeului Reina Sofia şi au început să cânte împreună la ora prânzului (10:00 GMT).

Citeşte şi: Germania este paralizată de una dintre cele mai mari greve din ultimele decenii – Black News

Exemplul lor a fost urmat de mii de cântăreţi reuniţi în 80 de localităţi din Europa şi America Latină, iar o mie de cântăreţi ucraineni şi-au adăugat vocile interpretărilor asigurate de coruri din Argentina, Brazilia, Columbia, Danemarca, Germania, Polonia şi Venezuela.

La Madrid, corul a interpretat rugăciunea “Dona Nobis Pacem”, “Corul sclavilor” din opera “Nabucco” de Verdi şi şi-a încheiat evoluţia cu “Sing an Anthem For Our Peace”, o compoziţie creată pentru această ocazie de compozitorul american Jim Papoulis.

Citeşte şi: Preşedintele Israelului cere oprirea ‘imediată’ a reformei judiciare – Black News

Evenimentul, care a fost transmis în direct pe YouTube, a fost organizat de Choirs for Peace, o iniţiativă creată în Spania la o lună după începutul războiului declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022. 

Tags: corJim PapoulismadridpaceReina Sofiaspaniaucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina