Cotaţiile la grâu au crescut, după escaladarea ostilităţilor la Marea Neagră

Publicat:

Cotaţiile la grâu au urcat miercuri, de la cel mai redus nivel din iunie, în urma escaladării ostilităţilor între Ucraina şi Rusia în zona căilor navigabile cheie de la Marea Neagră, transmit Reuters şi Bloomberg.

La bursa de cereale de la Chicago, cotaţiile futures la grâu au crescut miercuri cu 0,7%, după ce în precedentele patru sesiuni se înregistrase un declin de peste 6%.


Citeşte şi: Alaiba: Magazinele controlate de Șor din Aeroport au zile numărate

Ministerul rus al Apărării a anunţat că a distrus în Marea Neagră patru nave militare ucrainene care aveau la bord membri ai forţelor speciale. De asemenea, a fost raportat un atac cu drone lângă Sevastopol.

Exporturile ucrainene au fost afectate după ce, luna trecută, Rusia a decis să părăsească acordul negociat de ONU care permitea Ucrainei să exporte cereale via porturile sale de la Marea Neagră. Totuşi, cotaţiile la grâu sunt cu 24% mai scăzute faţă de decembrie 2022, pe fondul recoltelor mari din unele zone din emisfera nordică.

Citește și : Maia Sandu: Credem că R. Moldova va fi în siguranță atunci când țara noastră va deveni stat membru la UE

Miercuri, preţul grâului a fost influenţat şi de publicarea unui studiu care arată un declin semnificativ al producţiei Canadei, care ar putea reduce aprovizionarea pe plan global.

Firma rusă de consultanţă SovEcon a revizuit în creştere estimările privind recolta Rusiei din acest an la 92,1 milioane tone metrice, de la 87,1 milioane tone metrice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CE solicită României să încheie procesul de transpunere a recomandărilor Comisiei de la Veneţia

CE solicită României să încheie procesul de transpunere a recomandărilor Comisiei de la Veneţia România ar trebui să încheie procesul iniţiat în vederea luării în...

Moscova se gândeşte să interzică exporturile de motorină

Moscova se gândeşte să interzică exporturile de motorină Guvernul rus analizează posibilitatea de a interzice exporturile de motorină, din cauza creşterii preţurilor pe piaţa internă,...

Părinţii unui fost premier din Italia au fost condamnaţi la închisoare

Părinţii unui fost premier din Italia au fost condamnaţi la închisoare Părinţii fostului premier italian Matteo Renzi, Tiziano Renzi şi Laura Bovoli, au fost condamnaţi...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.