Coveney: Irlanda nu a fost tratată bine până acum în cadrul discuțiilor privind Brexitul

Publicat:

Vicepremierul irlandez, Simon Coveney, a declarat joi că dacă propunerile premierului Marii Britanii, Boris Johnson, privind frontiera dintre Irlanda și Irlanda de Nord sunt cele finale, atunci nu se va putea ajunge la un acord cu Londra, potrivit CNN, scrie mediafax.

Coveney a mai adăugat că „Irlanda nu a fost tratată bine” până acum în cadrul discuțiilor privind ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar.


Citește și : PE respinge ‘în forma sa actuală’ planul propus de Johnson pentru un acord privind Brexitul

Premierul Boris Johnson a formulat miercuri propuneri propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

„Compromisul propus de noi elimină aşa-numitele garanţii din fostul Acord de retragere din UE. (…) Aceste propuneri respectă decizia luată de poporul britanic în sensul ieşrii din UE, abordând pragmatic consecinţele acestei decizii asupra Irlandei de Nord şi Irlandei”, a afirmat Boris Johnson într-o scrisoare trimisă președintelui în funcție al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Citește și : Franţa, Marea Britanie şi Germania cer o reuniune a ONU după noul test cu rachetă nord-coreean

Premierul britanic Boris Johnson se adresează joi Parlamentului de la Londra, unde îşi prezintă propunerile pentru Brexit, admiţând că planul său nu are „tot ceea ce ne-am dorit” şi că este un compromis.

Uniunea Europeană a salutat miercuri propunerile făcute de Johnson cu privire la Brexit, însă a avertizat că încă există probleme care vor trebui rezolvate înainte de a ajunge la un acord.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.