COVID-19 revine în forţă în Australia! Subvarianta BA.2 face ravagii la Antipozi

Publicat:

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 înregistrate în mai multe state australiene a crescut semnificativ miercuri, în contextul răspândirii rapide în ţară a subvariantei BA.2 a Omicron, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Statul New South Wales (NSW) a totalizat miercuri 30.402 cazuri noi, o creştere semnificativă faţă de numărul înregistrat marţi – 10.689. De asemenea, statul a înregistrat cinci decese şi 1.016 spitalizări, dintre care 36 de persoane la terapie intensivă.


Citeşte şi: S-a terminat pandemia? Covid se pare că nu a primit mesajul – Black News

Autorităţile sanitare au declarat că numărul mare de cazuri noi a fost cauzat parţial de o problemă de prelucrare a datelor. Aproximativ 10.000 de teste pozitive de duminică şi luni au fost incluse în cifrele prezentate miercuri.

În pofida acestei probleme, autorităţile sanitare au avertizat statul să se pregătească pentru un nou val de COVID-19, existând riscul dublării numărului de cazuri până la jumătatea lunii viitoare ca urmare a răspândirii noii variante.

Marianne Gale, ministrul Sănătăţii din New South Wales (NSW), a declarat că subvarianta BA.2 va fi “de departe tulpina dominantă” în acest stat în câteva săptămâni.

Statul vecin, Victoria, a înregistrat, de asemenea, cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 timp de cinci săptămâni, cu 9.426 de noi infecţii miercuri, o creştere semnificativă de la 7.460 de cazuri marţi.

Potrivit ministrului Sănătăţii din Victoria, Martin Foley, numărul cazurilor noi zilnice creşte cu aproximativ 10% săptămânal. “În intervalul de câteva săptămâni am văzut că varianta Omicron BA.2 a devenit de la aproape inexistentă în rapoartele iniţiale la (a fi prezentă) în cel puţin jumătate dintre cazuri”, a spus el.

Numărul cazurilor zilnice de infectare din statul South Australia a crescut, de asemenea, de la 2.380 marţi la 3.122 miercuri, cel mai mare număr din ultimele aproape două luni, după ce 3.777 de cazuri au fost înregistrate pe 20 ianuarie.

Statul West Australia a înregistrat miercuri 6.062 de cazuri noi. A fost pentru prima dată când cazurile zilnice în acest stat au depăşit 6.000.

Adrian Esterman, preşedintele departamentului de Biostatistică şi Epidemiologie de la Universitatea din South Australia, a declarat miercuri pentru Xinhua că datele preliminare ale studiilor arată că subvarianta Omicron BA.2 este cu până la 40% mai transmisibilă comparativ cu predecesoarea.

Această rată de transmisibilitate “o aduce aproape de rujeolă”, a spus el, adăugând că “rujeola este cea mai contagioasă boală”.

În faţa numărului tot mai mare de cazuri, Asociaţia Medicală Australiană (AMA) a îndemnat autorităţile statale şi federale să întărească sistemul sanitar înainte de următorul val de COVID-19.

Citeşte şi: Prima doamnă a Ucrainei se teme pentru viaţa soţului ei – Black News

“Ministrul Sănătăţii din NSW, Brad Hazzard, a semnalat deja că în decurs de şase săptămâni statul s-ar putea confrunta cu dublarea numărului de cazuri pe care le avem în prezent. Încă învăţăm despre subvarianta BA.2 a Omicron, însă aceasta pare a fi foarte transmisibilă, un lucru îngrijorător”, a declarat preşedinta AMA, Danielle McMullen.

“Atât Delta, cât şi Omicron au demonstrat importanţa critică a lucrătorilor noştri sanitari din prima linie şi a serviciilor sanitare, dar şi cât de important este ca aceştia să beneficieze de resurse şi sprijin adecvat. Trebuie să învăţăm lecţiile din valurile anterioare de COVID-19 şi să căutăm modalităţi de a ne asigura că sistemul nostru sanitar nu este din nou suprasolicitat”, a spus ea. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței Fani ai fotbalului, pregătiți-vă! În perioada 9-14 iulie, Piața Independenței din Cahul...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.