Covid: Dovezile privind măștile de față în școli sunt ‘neconcludente’

Publicat:

Guvernul britanic recunoaşte că dovezile pentru utilizarea măștilor în școli pentru a reduce răspândirea Covid-ului sunt „neconcludente”, transmite BBC.

Incertitudinea este acceptată într-o analiză folosită de miniștrii din Anglia pentru a lua decizia de a introduce măştile pentru față în sălile de cursuri.


Studiul propriu al guvernului din toamnă nu a oferit dovada unui impact semnificativ statistic.

Analiza dovezilor spune că alte studii au furnizat rezultate mixte, dar luate împreună sugerează că ar putea ajuta.

Iar măsura a fost susținută de Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

Recenzia tocmai a fost publicată în urma anunțului de luni despre revenirea măștilor pentru față în sălile clase.

Include rezultatele unui studiu în 123 de școli din Anglia care au folosit măști și le-au comparat cu altele care nu au făcut-o în timpul valului Delta de Covid. Marea Britanie se confruntă în prezent cu răspândirea unei variante și mai infecțioase – Omicron – dar nu există încă suficiente date despre aceasta și măști.

Școlile în care s-au folosit măști pentru față în octombrie 2021 au înregistrat o reducere cu două până la trei săptămâni mai târziu a absențelor provocate de Covid de la 5,3% la 3% – o scădere de 2,3 puncte procentuale.

În școlile care nu au folosit măști pentru față, absențele au scăzut de la 5,3% la 3,6% – o scădere de 1,7 puncte procentuale.

S-a spus că acest lucru nu a fost semnificativ statistic și că reducerea mai mare în școlile în care au fost purtate măști ar putea fi o pură întâmplare.

Revizuirea admite, de asemenea, că utilizarea măștilor pentru față ar putea dăuna procesului de învăţare.

Dar o analiză completă a costurilor faţă de beneficiile acestei politici nu a fost făcută.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 94% dintre liderii școlilor și profesorii spun că acest lucru a îngreunat comunicarea dintre profesori și elevi.

Aproximativ 80% dintre elevi au spus, de asemenea, că îngreunează comunicarea, dar 70% au spus că îi face să se simtă mai în siguranță.

Analiza a spus că a fost făcută o „judecare echilibrată”.

Miniștrii au susținut că măştile pentru față au un impact material, dar nu vor fi folosite pentru o „nicio zi mai mult decât este necesar”.

Susan Hopkins, consilier medical șef la UKHSA, a declarat: „Susținem decizia Departamentului pentru Educație de a reintroduce temporar utilizarea măștilor de protecție în școlile secundare, în timp ce ratele Covid rămân ridicate”.

Departamentul pentru Educație a spus că mișcarea are ca scop „reducerea transmiterii și perturbarea învățării”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.