X

Cozer vorbeşte despre strategia Moscovei în raport cu R. Moldova

Cozer vorbeşte despre strategia Moscovei în raport cu R. Moldova

Rusia gestionează cu partidele din opoziție și le-ar fi interzis lui Dodon și Șor să participe la alegerile locale din Capitală.

Citeşte şi: Ucraina a BOMBARDAT furibund Crimeea! Zeci de ruşi ar fi murit sau au fost răniţi

Cu o asemenea declarație a venit jurnalistul Alex Cozer, la podcastul Raport.

„Ei (Rusia) au adoptat o strategie mult mai inteligentă în raport cu R. Moldova. Nu mai acționează atât de rudimentar precum o făceau înainte, s-au reorientat și au înțeles că totuși, în mare parte cetățenii R. Moldova sunt pro-europeni și că aceste discursuri, mai ales odată cu invazia în Ucraina, nu mai pot să prindă mai mult de 25-30% din populație.

Cozer vorbeşte despre strategia Moscovei în raport cu R. Moldova

Noi îl vedem pe Ion Chicu care este chipurile un pro-european, dar în opinia mea este ancorat Kremlinului, îl vedem pe Ion Ceban care este și pozează în pro-european, dar eu știu un lucru că atunci când cineva a fost racolat cândva și a lucrat pentru serviciile rusești, el pentru totdeauna va rămâne vulnerabil pentru acele servicii.

Dacă rușii ar dori să-l distrugă azi pe Ion Ceban, ei astăzi ar putea face. Vedem ce se întâmplă în Chișinău. Dodon a vrut să candideze, dar nu i-au dat voie, nici măcar lui Batrîncea nu i-au dat voie.

Haideți să nu fim naivi, este absolut evident că la Chișinău, rușii le-au spus oamenilor lor de aici să nu se bage. Șor nu are candidat, Dodon nu se va băga. A fost eliberată calea pentru Ion Ceban spre victorie”, a declarat jurnalistul.

Tags: Alex CozerchisinaumoscovaR. Moldovarusia
Categorii: PoliticăȘtirile zilei