X

Creatorul de modă britanic Kim Jones, noul director de creaţie la Dior Homme

Creatorul de modă britanic Kim Jones, cunoscut pentru colecţiile sale masculine la casa Louis Vuitton, va fi noul director de creaţie la Dior Homme, în locul belgianului Van Assche, a anunţat luni casa de modă franceză citată de EFE, potrivit agerpres.

Jones, absolvent al prestigioasei şcoli Central Saint Martins de Londres, se va ocupa atât de linia pret-a-porter cât şi de accesoriile pentru bărbaţi. “Talentul şi forţa sa creativă sunt recunoscute la nivel internaţional”, notează într-un comunicat preşedintele şi director general la Christian Dior, Pietro Beccari.

Citește și : Germania : Guvernul respinge cererea ministrului ucrainean de externe pentru sancțiuni contra fostului cancelar Gerhard Schroeder

Casa de modă Dior, proprietate a grupului de lux LVMH, speră ca Jones să ofere o vestimentaţie “clasică şi elegantă, impregnată de cultura contemporană”, pentru a “accelera dezvoltarea şi influenţa brandului Dior Homme la nivel internaţional’, adaugă comunicatul.

“Mă simt onorat să mă alătur echipei Dior, simbol al eleganţei absolute”, a declarat la rândul său designerul britanic care şi-a exprimat dorinţa de a-şi putea aduce contribuţia la moştenirea acestei case. Prima colecţie a lui Kim Jones pentru Dior Homme va fi lansată la următoarea Săptămână a Modei de la Paris care va avea loc la sfârşitul lunii iunie.

Kim Jones s-a despărţit de Louis Vuitton, după o colaborare de şapte ani, la câteva ore după prezentarea colecţiei sale toamnă/2018, din ianuarie, unde le-a avut ca invitate pe Naomi Campbell şi Kate Moss, care au ieşit să salute publicul de braţul designerului.

Creatorul de modă britanic este cunoscut pentru stilul său inovativ, mai ales pentru colaborarea dintre casa Vuitton şi marca urbană Supreme, în 2017 şi introducerea unor articole urbane în moda de lux, precum canadienele, pantalonii comozi imitând treningul sau hanoracele, un stil copiat ulterior şi de alte case de modă.

Citește și : SUA şi China ‘îşi arată muşchii financiari’ la summitul G20

Tags: Dior Hommedirector de creaţieKim JonesLouis Vuitton
Categorii: Social