X

Ce crede Trump despre teroristul din New York: Un animal care trebuie trimis la Guantanamo

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a calificat drept ‘animal’ pe autorul atacului terorist comis marţi la New York şi a cerut din nou revizuirea politicii americane privind imigraţia, în special a sistemului de atribuire a cărţilor vezi prin Loteria Vizelor, relatează agenţiile AFP, DPA şi EFE, potrivit agerpres.

‘Trebuie să fim mai duri, mai inteligenţi şi mult mai puţin politic corecţi’, a spus Trump într-o declaraţie dată la Casa Albă la o reuniune a membrilor administraţiei sale, la o zi după atentatul comis de un imigrant uzbec şi soldat cu 8 morţi.

‘Administraţia mea se află în legătură strânsă cu poliţia locală şi cu poliţia federală pentru a ancheta acest atac şi pe animalul care l-a comis’, a adăugat el.

Citeşte şi: Măsura radicală luată de Donald Trump. Vrea SĂ ÎNCHIDĂ Loteria Vizelor

Întrebat de un jurnalist dacă îl va trimite pe respectivul terorist la Guantanamo, închisoarea din insula cubaneză unde au fost încarceraţi numeroşi terorişti după atacurile de la 11 septembrie 2001, Trump a răspuns: ‘Cu siguranţă voi lua în considerare acest lucru’.

La fel cum a scris anterior şi într-o postare pe Twitter, preşedintele american a cerut din nou încetarea programului Loteriei Vizelor, de care a beneficiat şi presupusul autor al atacului comis la New York, şi înlocuirea acestui sistem numit şi ‘Programul Vizelor Diversităţii’ cu unul de acordare a vizelor pe bază de ‘merit’. ‘Voi cere Congresului să înceapă imediat activitatea pentru a ne debarasa de acest program’, a indicat Trump, el sugerând de altfel acest lucru şi înaintea atacului de marţi.

‘Trebuie să avem şi pedepse pronunţate mult mai repede şi care să fie mult mai aspre decât cele pe care aceste animale le ispăşesc astăzi’, a mai spus liderul de la Casa Albă referindu-se la sistemul judiciar.

Autorul atacului de la New York a fost prezentat de mass-media ca fiind Sayfullo Habibullaevic Saipov, cetăţean uzbec, 29 de ani, care a sosit în SUA în 2010. El a lovit cu o camionetă biciclişti şi trecători în Manhattan, omorând opt persoane, dintre care şase străini, şi rănind alte cel puţin 11. În prezent suspectul se află la spital, fiind şi el rănit după ce poliţia a deschis focul asupra lui în timpul atacului.

Tags: atac teroristDonald TrumpGuantanamoloteria vizelornew yorkSayfullo Habibullaevic SaipovSUA
Categorii: Știrile zilei