‘CREIERELE’ puciului eşuat din Iordania vor fi judecate de Curtea pentru siguranţa statului

Publicat:

Persoanele suspectate că au participat la un complot care a pus în pericol monarhia iordaniană vor fi judecate de Curtea pentru siguranţa statului, a anunţat miercuri televiziunea oficială, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Procurorul Curţii pentru siguranţa statului şi-a început miercuri ancheta privind persoanele implicate în sediţiune”, a anunţat canalul al-Mamlaka.


Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

Prerogativele acestei curţi sunt limitate din 2013 la patru domenii: înaltă trădare, spionaj, trafic de droguri şi terorism. Magistraţii sunt civili şi militari.

Circa 20 de persoane au fost arestate pentru implicarea în ceea ce vicepremierul Ayman Safadi a calificat drept “un plan malefic” vizând să destabilizeze tronul. Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a vorbit despre “sediţiune”.

Printre suspecţi se află Bassem Awadallah, un fost şef al biroului regal, blamat de o mare parte a populaţiei, şi Sherif Hassan bin Zaid, care a fost o perioadă emisar special al regelui în Arabia Saudită.

Fratele vitreg al regelui, prinţul Hamza, suspectat că a fost implicat în complot, nu va fi judecat.

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

Prim-ministrul iordanian Bisher al-Khasawneh a justificat luni această decizie în faţa parlamentarilor prin faptul că “afacerea (prinţului) Hamza a fost rezolvată în sânul familiei regale”.

Consemnat la domiciliu de la începutul lunii aprilie, prinţul neagă orice implicare. El a promis “să rămână credincios” regelui care i-a retras în 2004 titlul de prinţ moştenitor pentru a-l acorda propriului fiu. Ei au apărut duminică împreună cu prilejul centenarului Iordaniei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.