X

Creşte bilanţul negru al victimelor provocate de calamităţile din Italia

Corpul unui bărbat de 67 de ani a fost recuperat marţi de către autorităţi, ridicând la nouă bilanţul victimelor inundaţiilor din timpul weekendului care au distrus oraşul Livorno din Toscana, informează DPA, conform agerpres.

Corpul victimei a fost descoperit în noroi, lângă casa acesteia – complet distrusă de intemperii, a indicat agenţia ANSA.

Majoritatea daunelor înregistrate la Livorno au fost cauzate de un curs de apă care a ieşit din matcă.

Citeşte şi: Mii de oameni au rămas fără adăpost după ce Irma a trecut peste ei – FOTO

Aproape toate celelalte victime – printre care un băiat de patru ani, părinţii şi bunicul său – şi-au pierdut viaţa, după ce locuinţele lor au fost măturate de viituri. De asemenea, un bărbat a murit într-un accident de maşină provocat de inundaţii.

Potrivit lui Massimiliano Fazzini, climatolog la Universităţile din Camerino şi Ferrara, la Livorno cantitatea de apă căzută a fost între 180 şi 270 de milimetri timp de aproximativ două ore şi jumătate, comparativ cu o medie de 100 milimetri pentru întreaga lună septembrie.

După ce primarul Filippo Nogarin a declarat duminică că Livorno a fost “distrus”, viaţa a revenit încet-încet la normal în acest oraş-port, situat la 90 de kilometri vest de Florenţa, odată cu redeschiderea şcolilor marţi.

Tags: Filippo NogarinitaliaLivornoToscana
Categorii: Diaspora