X

Creşte bilanţul negru după alunecările de teren din Indonezia

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte cincisprezece sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren produsă din cauza ploilor torenţiale într-o orezărie teresată din insula indoneziană Java, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Un raport publicat anterior, indica unsprezece persoane dispărute şi paisprezece răniţi.

Citeşte şi: ATAC armat în faţa ambasadei americane din Muntenegru. Un bărbat a detonat BOMBA pe care o avea asupra sa

Persoanele dispărute, lucrători în orezăria din districtul Brebes din centrul Java, au fost îngropate sub un mal de noroi şi pietre în jurul orei locale 8:00 (01:00 GMT).

“Alunecarea de teren a îngropat lucrătorii din orezărie”, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho.

Cinci persoane au fost găsite decedate, iar paisprezece au fost transportate la o unitate medicală din apropiere, potrivit aceleiaşi surse.

Accidentul s-a produs în urma ploilor torenţiale care au căzut timp de câteva zile în această regiune montană situată la aproximativ şapte ore distanţă de capitala Jakarta.

Citeşte şi: Fostul preşedinte bolivian este judecat în Florida

Ca măsură de precauţie, locuitorilor din regiune li s-a interzis să pătrundă în zona în care s-a produs tragedia. “Solul este instabil. Dacă va mai ploua, ar putea fi periculos”, a declarat un oficial local, Apriyanto Sudarmoko, pentru postul naţional de televiziune.

Alunecările de teren sunt des întâlnite în arhipelagul din Asia de Sud-Est, zonă caracterizată de un climat tropical ce favorizează ploile torenţiale şi dezastrele naturale.

În noiembrie anul trecut, cel puţin 19 persoane au decedat în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor cauzate de ploile abundente din estul şi centrul ţării, precizează AFP.

Tags: alunecari de terendistrictul BrebesindoneziaJavaorezarie
Categorii: Știrile zilei