Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Publicat:

Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Nemulțumirea societății față de președintele Vladimir Putin a crescut în Rusia de la începutul incursiunii Ucrainei în regiunea Kursk, potrivit celor mai recente sondaje publice realizate chiar de organizațiile de cercetare de stat, scrie Institutul pentru Studiul Războiului. Deși puțin credibile, ele totuși arată că Kremlinul este forțat să recunoască îngrijorarea societății ruse cu privire la incursiunea ucraineană din Kursk.

Centrele de cercetare de stat a opinie publice recunosc creșteri ale nemulțumirii interne a Rusiei față de președintele rus Vladimir Putin și autoritățile ruse pe fondul incursiunii ucrainene în regiunea Kursk, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Fundația Opiniei Publice, una dintre organizațiile de cercetare de top din Rusia, a publicat pe 30 august un sondaj efectuat pe 25 august, care arată că 28% dintre respondenți și-au exprimat indignarea sau nemulțumirea față de acțiunile autorităților ruse din ultima lună.

Aceasta este o creștere față de 25% și 18% în sondajele efectuate de Fundația de Opinie Publică pe 11 august și, respectiv, pe 28 iulie.

Repondenții Fundației nu și-au mai exprimat o asemenea nemulțumire din 2022, de la un sondaj de opinie realizat după prima lună a mobilizării parțiale profund nepopulare din Rusia.

Centrul de Cercetare a Opiniei Publice (VCIOM), deținut de stat rus, a remarcat că  aprobarea lui Putin a scăzut cu 3,5% până la 73,6% între 12 și 18 august – o scădere record, de la începutul invaziei la scară în februarie 2022.

VCIOM a publicat cel mai recent sondaj cu privire la ratingul de aprobare al lui Putin pe 30 august, arătând o scădere suplimentară de 1,2% la 72,4% între 19 și 25 august.

Ce să înțelegem din sondajele de opinie de stat privind scăderea în popularitate a lui Putin

ISW notează că deși aceste sondaje ale centrelor de cercetare de stat ruse nu sugerează o nemulțumire deosebit de pronunțată și nici nu sunt cele mai credibile cu privire la sentimentelor reale din societatea rusă, sugerează, totuși, că Kremlinul trebuie să recunoască faptul că nemulțumirea societății a crescut de la începutul incursiunii Ucrainei în regiunea Kursk.

Kremlinul speră probabil că recunoașterea, fie ea și limitată, a nemulțumirii societății îl va proteja împotriva acuzațiilor că ignoră îngrijorarea societății ruse cu privire la incursiunea ucraineană.

Kremlinul pare să fi lansat o campanie complexă de mesaje menite să justifice poporului de ce Rusia acordă prioritate menținerii operațiunilor ofensive în estul Ucrainei în detrimentul intervenției și eliberării a localităților ocupate de ucraineni în regiunea Kursk, iar recunoașterea limitată a nemulțumirii poate face parte din această campanie.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Pe măsură ce incursiunea Kievului în Oblastul Kursk a intrat în a patra săptămână, Ucraina deține 1.294 de kilometri pătrați și 100 de așezări, inclusiv orașul Sudja, a declarat comandantul șef Oleksandr Sîrskîi pe 27 august.

Cu toate acestea, crește nemulțumirea și față de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru că în timp ce forțele ucrainainene fac progrese în regiunea rusă, rușii fac progrese în estul Urcrainei.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul apărării din Israel cere un acord rapid pentru eliberarea ostaticilor

Ministrul apărării din Israel cere un acord rapid pentru eliberarea ostaticilor Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a cerut duminică o reuniune urgentă a cabinetului...

Japonia încurajează companiile în ceea ce privește adoptarea săptămânii de lucru de patru zile

Japonia încurajează companiile în ceea ce privește adoptarea săptămânii de lucru de patru zile Autoritățile din Japonia încurajează companiile în ceea ce privește adoptarea săptămânii...

Prima zi din septembrie a venit cu COD GALBEN de caniculă

Prima zi din septembrie a venit cu COD GALBEN de caniculă Meteorologii moldoveni au emis duminică, ziua în care a căzut în acest an prima...

Culisele arestării șefului Telegram, Pavel Durov. Ce este J3, mica unitate de criminalitate cibernetică din Paris care a dus la reținerea lui

Culisele arestării șefului Telegram, Pavel Durov. Ce este J3, mica unitate de criminalitate cibernetică din Paris care a dus la reținerea lui Ancheta  privindu-l pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.