Crește numărul cazurilor de COVID-19

2675 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în R.Moldova pe parcursul săptămânii trecute. Potrivit ANSP, numărul total de cazuri înregistrate este în creștere cu circa 21% comparativ cu săptămâna anterioară.

Numărul de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor cu vârsta de 0-14 ani a fost de 588, fiind în creștere cu 41,3%. Din fericire, în această perioadă nu au fost înregistrate cazuri de deces.


Citeşte şi: Procurorii revizuiesc acuzarea împotriva lui Trump pentru încercări de a anula rezultatul alegerilor din 2020 – Stiripesurse.md

Numărul total de investigații PCR și TDR efectuate a fost de 12.887 teste, cu 20,4% mai multe comparativ cu săptămâna anterioară. Pozitivitatea probelor în ultima săptămână a crescut nesemnificativ de la 20,7% la 20,8%.

Având în vedere sezonul estival, relaxarea măsurilor de protecție și creșterea mobilității populației, Agenția Națională pentru Sănătate Publică recomandă tuturor cetățenilor să respecte principalele măsuri de protecție pentru a asigura sănătatea și siguranța publică”, se arată în mesajul instituției.