Creşte numărul de infectări cu Covid în Tonga şi Samoa

Publicat:

Mai multe cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele zile în statele insulare Tonga şi Samoa, informează luni agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Ministrul Sănătăţii din Tonga, Saia Piukala, a declarat luni că în ţara sa au fost înregistrate de joi până duminică 688 de noi cazuri de COVID-19, potrivit site-ului de ştiri Matangi Tonga Online.


Citeşte şi: Viktor Orban revendică ‘o victorie excepţională’ în alegerile din Ungaria – Black News

Tonga a raportat până acum un total de 7.234 de cazuri de COVID-19, cu 2.303 cazuri active şi nouă decese.

În prezent, 90% din populaţia ţintă din Tonga au primit a doua doză de vaccin, în timp ce 98% la sută au primit primele doze. 49% din populaţia ţintă a primit o doză rapel.

Între timp, într-o altă naţiune insulară din Pacificul de Sud, Samoa, numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească. În ultima zi au fost înregistrate 164 de noi cazuri de infectare.

Ministerul Sănătăţii din Samoa a confirmat că numărul total de cazuri de COVID-19 din ţară se ridică la 2.443, dintre care 1.514 sunt cazuri active, a relatat luni ziarul Samoa Observer.

Citeşte şi: Vucic câştigă ZDROBITOR alegerile prezidenţiale din Serbia – Black News

În prezent, Samoa a înregistrat două decese asociate COVID-19, primul fiind raportat pe 30 martie. Ministerul Sănătăţii a confirmat, de asemenea, că un total de 23.419 de teste rapide antigen au fost administrate pe teritoriul statului insular.

Samoa a raportat primul său caz confirmat de COVID-19 în luna februarie a anului trecut. Statul insular se află în prezent în lockdown naţional, cu un nivel de alertă de gradul 3, care a intrat în vigoare pe 17 martie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.