Creşte numărul noilor infectări cu COVID-19 în Italia şi Spania

Publicat:

Numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut joi în Spania cu 2.615, în timp ce această ţară depune eforturi să izoleze tot mai numeroasele focare de infecţie apărute după ridicarea restricţiilor antiepidemice cu o lună în urmă, transmite Reuters, scrie agerpres.

Potrivit agenţiei EFE, numărul noilor cazuri din ultimele 24 de ore anunţate de Ministerul Sănătăţii spaniol este de 971.


Citește și : SUA confirmă peste 60.000 de cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Raportările întârziate ale unor regiuni spaniole determină înregistrarea unora dintre noile cazuri mai târziu faţă de ziua confirmării lor.

Potrivit datelor acestui minister, în ultimele 14 zile au fost confirmate 16.410 de cazuri de COVID-19, dar a scăzut rata mortalităţii faţă de cea înregistrată în primăvară, întrucât în prezent o mare parte din infectări sunt în rândul tinerilor.

În acest timp autorităţile regionale spaniole iau măsuri tot mai drastice pentru a preveni apariţia unor noi focare de COVID-19, precum purtarea măştii, închiderea localurilor pe timp de noapte sau limitarea deplasărilor populaţiei.

La rândul său, Ministerul Sănătăţii din Italia a anunţat joi, potrivit agenţiei EFE, 306 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare numărul de noi contaminări de la jumătatea lunii iunie, fiind anunţate şi 10 noi decese. A crescut cu 82 şi numărul cazurilor active, în contrast cu tendinţa în scădere a acestora în ultimele luni.

Citește și : Pompierii greci continuă lupta cu incendiile din Peloponez

Cele mai multe noi cazuri sunt în provincia Lombardia, cea mai afectată de pandemie, unde joi au fost confirmate pozitiv 82 de persoane, urmată de Emilia-Romagna (55), Trento (30) şi Veneto (22).

În regiunea Lazio, unde se află şi capitala Roma, au fost confirmate 26 de noi cazuri de infectare, dintre care 12 importate, inclusiv două românce care au venit în Italia cu autocarul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.