Creştere peste aşteptări a producţiei industriale a zonei euro în luna februarie

Publicat:

Producţia industrială în zona euro a înregistrat o creştere peste aşteptări în luna februarie, arată datele publicate joi de Eurostat, graţie în principal unei creşteri a producţiei de bunuri de capital şi de bunuri de consum non-durabile, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit datelor Eurostat, producţia industrială din cele 20 de state din zona euro a crescut cu 1,5% în luna februarie comparativ cu ianuarie şi cu 2% în ritm anual. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o creştere de 1% de la o lună la alta şi un avans de 1,5% în ritm anual.


Citeşte şi: Treisprezece femei îl acuză pe actorul francez Gerard Depardieu de violenţe sexuale (presă) – Black News

Eurostat precizează că producţia de bunuri de capital în zona euro a crescut în februarie cu 2,2% de la o lună la alta, după o creştere modestă de 01% în ianuarie şi cu 10,4% în ritm anual. Producţia de energie în zona euro a crescut cu 1,1% de la o lună la alta, după o scădere de 0,2% în ianuarie, iar producţia de bunuri de consum non-durabile a crescut cu 1,9% în februarie, după o scădere de 2,1% în ianuarie.

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, producţia industrială a crescut cu 1,4% în luna februarie 2023 comparativ cu luna ianuarie 2023.

Citeşte şi: Xi Jinping cere armatei chineze să consolideze pregătirea pentru ‘lupta reală’ – Black News

În cazul României, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat anterior că în luna februarie 2023, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 4,5%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+7,2%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 0,2%, din cauza scăderilor industriei prelucrătoare (-0,4%) şi industriei extractive (-0,2%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-10,3%) şi industria prelucrătoare (-4,2%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 4,9%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-10,1%) şi industriei prelucrătoare (-5,0%).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.